İstanbul'da gök delindi! Birçok yeri su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı, trafik kilitlendi. AKOM sel riskine karşı uyardı.

İstanbul'da gece aralıklarla yağan yağmur sabah saatlerinde şiddetlendi. Sabah 8.30'da havadaki siyah bulutlar nedeniyle gün aydınlanmadı. Şiddetli yağış nedeniyle bir çok yeri su bastı, yollarda mahsur kalan araçlar olduğu bildirildi. Meteoroloji dün yaptığı açıklamada şiddetli yağışlar karşı uyarmıştı. AKOM da sel ve su baskınlarına karşı İstanbulluları uyarmıştı. Saat 08.52 itibarıyla İstanbul'da trafik yoğunluğu ise yüzde 69'a ulaştı.

VATANDAŞLAR HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Dün gece başlayan ve sabah saatleri itibariyle şiddetini arttıran sağanak yağmur nedeniyle İstanbul adeta karanlığa gömüldü. İşe gitmek için evlerinden çıkan bazı vatandaşlar sağanak yağmura hazırlıksız yakalandı. Yağışla beraber çakan şimşekler gökyüzünü ve şehri aydınlattı. Su birikintilerinin oluştuğu yollarda yürümekte zorluk çeken vatandaşlar, şemsiye, çanta ve poşetlerle de kendilerini yağmurdan korumaya çalıştı.

Kısa süreli fırtına şeklinde esebilecek rüzgar nedeniyle çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

E-5 KARAYOLUNDA SU BİRİKİNTİLERİ OLUŞMAYA BAŞLADI

Kent genelinde etkisini gösteren kuvvetli yağış nedeniyle E-5 karayolu ve bazı ara yollarda su birikintileri oluştu. Sağanak sebebiyle sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı, trafikte aksamalar meydana geldi.

YOLLARDA MAHSUR KALAN ARAÇLAR VAR

Kuvvetli sağanak yağmur nedeniyle birçok yeri su bastı, yollarda mahsur kalan araçlar var.
TRAFİK FELÇ

Şiddetli yağmur nedeniyle saat 08.52 itibarıyla İstanbul'da trafik yoğunluğu ise yüzde 69'a ulaştı.

METRO İSTASYONUNU SU BASTI

Zeytinburnu Metro İstasyonu'nu da su bastı. Metro istasyonundakiler zor anlar yaşadı.

AKOM'DAN UYARI: SEL RİSKİ VAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) İstanbulluları sel riskine karşı uyardı. AKOM'un hesabından atılan tweette ''#İstanbul bugün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. SEL RİSKİ ve FIRTINAYA DİKKAT! Yağmur ile birlikte hava serinliyor.'' denildi.

PROFESÖR ŞEN DÜN UYARMIŞTI

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen de İstanbul'daki yağışlarla ilgili dün Twitter'dan 'doğal afete dönüşebilir' uyarısı yapmıştı.
Şen, dün Twitter hesabından ''Yağışlar bugün öğleden sonra ve yarın İstanbul başta olmak üzere Marmara'da çok şiddetli. m2'ye 40kg yağışı geçebilir, doğal afete dönüşebilir'' ifadelerini kullanmıştı.

METEOROLOJİ DÜN UYARMIŞTI

Meteoroloji'den dün yapılan açıklamada, "Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların gece saatlerinden sonra ve yarın (bugün) İstanbul, Bursa ve Yalova çevreleri ile Batı Karadeniz kıyılarında (Düzce, Zonguldak ve Bartın) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli; Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde ise şiddetli ve yer yer aşırı olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.
İstanbul'da havanın bugün yağmurlu ve 23 derece civarında olması bekleniyor. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal