Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının, Musul'u ele geçirdikten hemen sonra Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nu telefonla arayarak, "Siz bizim hedefimizde değilsiniz” dedikleri iddia edildi.

"ENDİŞE ETMEYİN"

Cihan Haber Ajansı'nın Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'na yakın kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, IŞİD elemanları basıkından bir gün önce Türk Konsolosluğu yetkililerini telefonla arayarak, "Siz bizim hedefimizde değilsiniz. Korkmayın ve endişe etmeyin. Siz bizim korumamız altındasınız” dedi.

49 KİŞİYİ BİLİNMEYEN BİR YERE GÖTÜRDÜLER

Örgüt, bir gün sonra ise bomba tehditiyle konsolosluk binasını basarak diplomat ve güvenlik elemanlarını rehin aldı. Militanlar, konsolosluk binasındaki Türk bayrağını da indirdi. Militanlar, Başkonsolos Öztürk Yılmaz, diplomatlar ve Özel Harekât görevlilerinden oluşan 49 kişiyi bilinmeyen bir yere götürdü.

BİNADAN VALİZLERLE ÇIKTILAR

Baskından sonra IŞİD militanlarının konsolosluk binasından valizlerle çıktığını gören kaynaklar, binada halen IŞİD militanlarının kaldığını söylüyor. Konsolosluk binası önünde 4 silahlı aracın beklediğini belirten kaynaklar, bu araçların arada nöbet değişimi yaptığına dikkat çekti. Diplomat ve Özel Harekât görevlilerinin serbest bırakılması için yerel aşiretler, Bölgesel Kürt Yönetimi ve merkezi Irak hükümetinin devrede olduğu öğrenildi.
Editör: Barış Köksal