Dünyanın en popüler fotoğraf paylaşım platformu Instagram, son aylarda teknoloji gündemine sık sık gelmeye başladı. Önce çoklu kullanıcı hesabı desteğiyle dikkat çeken uygulama, sonrasında logosunu ve arayüzünü değiştirerek gündemde kendine yer bulmuştu. Şimdi ise işlevsel bir özelliğini sizlere hatırlatacağız.

Instagram gizli mesaj kutusu nerede?
Aslında bu tam anlamıyla bir gizli mesaj kutusu değil. Ancak Instagram’ın kendi iç algoritması, sizinle bağlantısı olmayan kullanıcıların mesaj göndermesini kısıtlıyor. Peki bu nasıl oluyor?

Facebook’ta bir süredir mesajların bir kısmı “Diğer” isimli ayrı bir sayfada tutuluyordu. Sizinle arkadaş olmayan kullanıcılar ve reklam mesajları burada filtreleniyor, bu sayede istenmeyen mesajlar ön plana çıkarılmıyor. Benzer bir durum Instagram için de söz konusu.

Instagram direkt mesaj kutusuna giriş yaptığınızda, eğer size spam olduğu düşünülen bir mesaj geldiyse üst tarafta bir bildirim görüyorsunuz. Bu bildirimde mesajının nasıl olduğunu haberimizin içerisinde görebilirsiniz. Gelen mesajlar “mesaj isteği” şeklinde mavi bir bildirimle gösteriliyor. Bu bildirim sekmesinin içerisi ayrı bir mesaj kutusu şeklinde çalışıyor.

Ancak burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta var. Spam olmayan mesajlar da zaman zaman bu mesaj kutusuna düşebilir. Dolayısıyla ara ara kontrol etmek faydalı olacaktır. Çoğunlukla reklam mesajlarının geldiğini de belirtelim. Instagram gizli mesaj kutunuzda ilginç şeyler görürseniz, yorumlar bölümünden bizlerle paylaşmayı ihmal etmeyin. Kaynak: Milliyet
Editör: Barış Köksal