İstanbul Emniyeti'nde gözaltında tutulan 17/25 Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nu yürüten emniyet amirleri ve polis memurlarına yönelik baskı dün gece dayanılmaz boyuta geldi. Oruç tutmalarına ragmen günlerdir çok kısıtlı yemek verilen ve dışardan yemek söylemelerine izin verilmeyen gözaltındaki emniyet mensuplarını iyice bunaltmak için dün gece Emniyet binasının nezarethane bölümünün kaloriferleri yakıldı.

TALİMAT TEM MÜDÜRÜNDEN

Edinilen bilgiye göre; İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Mustafa Çalışkan, "koloriferleri yakın, içeri iyice sıcak olsun, su vermeyin" talimatı verdi.

İNSAN HAKLARI KOMİSYONUNA ENGELLEME

Kaloriferlerin yakılması üzerine içerisi bunaltıcı bir hale gelirken, tüm mercilere ve TBMM'ye de durum iletildi. TBMM İnsan Hakarı Komisyonu üyesi CHP Milletvekili Mahmut Tanal, gece 01:30'da Emniyet binasına geldi. Polislerin tutulduğu nezarethane bölümüne girmek isteyen Tanal, TEM Müdürü Çalışkan'ın talimatıyla engellendi. Tanal, bu durumu tutanak altına aldı.

İÇERİDEKİ DURUMU SAKLIYORLAR

Mahmut Tanal, içerideki durumun vahim olduğuna dair bilgiler aldıklarını, kendisinin İnsan Hakları Komisyonu üyesi olduğunu, nezarethanenin gösterilmemesinin skandal olduğunu belirterek, gizleyecek şeyleri olduğu için bunu yaptıklarını ifade etti.

İKİ KİŞİLİK ODALARDA 6 KİŞİ

Edinilen bilgiye göre; klimasız ortamda zemin altında tutulan emniyet amiri ve polis memurlarının, iki kişilik odalarda 6 kişi tutuldukları belirtildi. Sadece iftarda su verilirken, yiyecek de kısıtlı tutuluyor. Tüm zanlılara tanınan dışarıdan yiyecek temin etme hakkı da verilmiyor.
Editör: Barış Köksal