Trabzon'da fuhuş yapıldığı iddia edilen otellere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda hayat kadınlarının gizli bölmelerde saklandığı ortaya çıktı.

Trabzon'un Çömlekçi semtindeki otellere baskın düzenleyen ahlak polisi, fuhuş yaptığı iddiasıyla gözaltına aldığı 27 yabancı uyruklu kadını sınırdışı etti. Kadınlara fuhuş yaptıran otel sahipleri hakkında da işlem yapıldı.

HAYAT KADINLARI GİZLİ BÖLMELERDEN ÇIKTI

Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne Çömlekçi Semti'nde bulanan bazı otellerin gizli bölmeleri olduğu ve kadınların polis baskınında o bölmelerde saklandığı yönünde ihbar yapıldı. İhbarın ardından harekete geçen Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri, ihbarda adı geçen otellere baskın düzenledi. Fuhuş yapıldığı iddia edilen otellere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda hayat kadınlarının yine gizli bölmelerde saklandığı ortaya çıktı.

20 KADIN SINIRDIŞI EDİLDİ

Baskında 7 yabancı uyruklu hayat kadının otelin kalorifer dairesinden özel kapıyla açılan bir odada saklandığı tespit edildi. Kalorifer kazanı kapağı süsü verilmiş bir kapak kullanılarak geçiş yapılan bölmede salon, tuvalet ve bir oda olduğu görüldü. Polis ekipleri, odada bulunan kadınları fuhuş yaptığı iddiasıyla gözaltına aldılar.

SAHTE KİMLİK YAPMIŞLAR

Çömlekçi Semti'nde yapılan operasyonlar kapsamında 27 kadın gözaltına alındı. Kadınlardan ikisinin ise sahte Türk kimliği ile ülkede bir süredir yaşadığı tespit edildi. Hayat kadınları sağlık kontrollerinin ardından teslim edildiği yabancılar şubesi tarafından sınırdışı edildi. Otel sahipleri hakkında da yasal işlem başlatıldı.

kaynak:haberler
Editör: Barış Köksal