Kanlar içinde kalan adamı, olay yerine gelen savcı ikna etti. Antalya'da dişi ağrıdığı için diş hekimliği fakültesine girmek isteyen ancak içeri alınmadığı gerekçesiyle bir anda kendini kesmeye başlayan AIDS hastası İsmail R., herkesin sağlığını tehlikeye soktu. Psikolojik sorunlarının da olduğu öğrenilen 40 yaşındaki İsmail R.'ye AIDS hastası olduğu için ne polis müdahale edebildi ne de sağlık ekipleri. R.'yi olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı Ali Çam ikna etti. Polis ve sağlık ekiplerinin ellerinde eldivenle takip ettiği olayda kimse yaklaşmaya cesaret edemedi.

KAPIDAKİ GÖREVLİLER İÇERİYE ALMADI
 
Olay bugün saat 10.20 sıralarında Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi önünde meydana geldi. 40 yaşındaki İsmail R., dişini tedavi ettirmek için fakültenin önüne geldi. İddialara göre İsmail R., kapıda bulunan görevliler tarafından içeriye alınmadı. Bunun üzerine görevlilerle tartışmaya başlayan R., bir anda üstünü çıkartarak cebinden çıkardığı falçatayla kendini kesmeye başladı. Görevlilerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi yönlendirildi. Polis ekipleri herhangi bir olumsuzluğa sebebiyet vermemek için güvenlik şeridi oluştururken, fakülteye giriş ve çıkışlar durduruldu. Polisin iknalarına aldırış etmeyip tehditler savuran İsmail R., defalarca karın bölgesini ve kollarını bıçakladı. AIDS hastası olduğu için kimsenin müdahale edemediği Rüzgar, 'kimliğimi verin, savcıyı çağırın' diye bağırmaya başladı.
 
OLAY YERİNE GELEN SAVCI İKNA ETTİ
 
Bir süre sonra olay yerine gelen Cumhuriyet Savcısı Ali Çam, psikolojik sorunlarının da olduğu öğrenilen İsmail R. ile konuşmaya başladı. Hasta adamın derdini dinleyen Çam, tedavi edileceksin sözü vererek İsmail R.'yi ikna etti. Elinden falçatayı atan R., üstünü de giyinerek 112 ekipleri eşliğinde ambulansla Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Acil'ine kaldırıldı.
Herkes kanlara basmamak için gayret gösterdi.

İLK EYLEMİ DEĞİL
 
Daha önce de fakülte önünde benzer olaylar yaptığı öğrenilen Rüzgar, hastaneye kaldırıldıktan sonra, fakültenin giriş ve çıkışları tekrar açıldı. Bu sırada fakülte kapısı önünde AIDS hastası R.'nin yere dökülen kanlarını gören vatandaşlar, basmamak için gayret gösterdi.
 
''HASTANIN PSİKOLOJİK SORUNLARI VAR''
 
Olayla ilgili bir açıklama yapan Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürsat Er, kişinin kendilerince bilinen birisi olduğunu belirterek, "Hastanın psikolojik sorunları var. Hastanede de takip ediliyor. 10 Mart'ta günü bize tedaviye geldiğinde 2 tane diş dolgusu yapılmak isteniyor. Randevusuz geldiği için personelimiz biraz beklemesini istiyor. Bugün de kliniğimizin birini boşalttık, kendisine yardımcı olabileceğimizi söyledik. Tedaviyi yine kabul etmedi. Malumunuz şov benzeri bir olay oldu. Hoş bir olay değil. Biz hastalar arasında ayrım yapmıyoruz. Biz hastaya elimizden geleni yaptığımız halde, böyle bir olayın olması üzücü. Buradaki hastalarımız da çok korktu. Yardım etmeye çalışıyorsunuz hasta yardımı kabul etmiyor" dedi.
Haberler
 

Editör: Barış Köksal