Bağımsız İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, emniyette 'paralel yapı' iddialarına ilişkin yürütülen 'casusluk' ve 'yasa dışı dinleme' soruşturmaları kapsamında gözaltına alınanların ailelerine destek amaçlı İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Bu arada, Şükür açıklama yaptığı sırada kalabalık arasındaki bir vatandaş, ''Darbecilerin neresini çekiyorsunuz? Darbeci bunlar, ne yüzle çıkıyorsunuz halkın karşısına? Başbakan sayesinde adam oldunuz be...'' diyerek tepki gösterdi.

MURAT ÇETİNER: KİMSEYİ UTANDIRACAK BİR ŞEY YAPMADIK

Emniyette "paralel yapı" operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest kalan eski TEM Şube Müdür Yardımcısı Murat Çetiner, ''Kimseyi utandıracak bir şey yapmadık'' dedi.

Çetiner, serbest bırakılmasının ardından adliye çıkışında gazetecilere açıklama yaptı.

Murat Çetiner, "Kimseyi utandıracak bir şey yapmadık. Beraber çalıştığım dönemde Şube Müdürüm Yurt Atayün olmak üzere benden sonra görev alan meslektaşlarım utanılacak bir şey yapmamıştır. Eğer yanlış bir şey yapmışsak bunun hukuk çerçevesinde cezalandırılacağına inanıyorum. Böyle bir durumu da göğüsleyeceğiz. Hukuk çerçevesinde bunun cezası verilir'' diye konuştu.

"DUALAR VE DESTEKLERİ HİSSETTİK"

Gözaltı sürecinde birtakım olumsuzluklarla karşılaştıklarını iddia eden Çetiner, ''Olumlu şeylerle de karşılaştık. En olumlu şey ise gözaltına alınan 75 kişinin birbirine kenetlenmesidir. Dualar ve destekleri inanın hissettik" dedi.

Çetiner, ilk iftarlarında su verilmediği iddiasıyla ilgili olarak ise şunları söyledi:

"SAHUR VAKTİNDE ELLERİ KELEPÇELİ BEKLETİLDİK"

"İlk akşam su aldık ama ibadetimizi gerçekleştirebileceğimiz nitelikte değildi. Bunu idare de takdir etti. Savcımızın bilgisi dahilinde şartlar iyileştirildi. Takip eden gece sahur vaktinde hastanenin önünde kelepçeli şekilde arabanın içinde bekletildik ve ben sahur yapmadım. 18 yıllık polis, 4. sınıf emniyet müdürüyüm. Böyle bir muamele yapmadım, yapmam. Benzer muameleleri yapanlarla hukuk mücadelemizi sürdüreceğiz."

HAKAN ŞÜKÜR DESTEĞE GELDİ

İstanbul Bağımsız Milletvekili Hakan Şükür, gözaltına alınanların aile ve yakınlarına destek için İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Gazetecilere açıklama yapan Şükür, herkesin bildiği bir süreçten geçildiğini, yaşananların bir gün geride kalacağını söyledi.

"Allah, her zaman haklının yanındadır. Biz buna inandığımız, iman ettiğimiz için sonuçlarını bekliyoruz" diyen Şükür, bu süreçte saygıda kusur etmeden hukuk içinde kalınacağını kaydetti. Sonucun hayırlı olması temennisinde bulunan Şükür, "Bu ülke demokratik bir hukuk devleti, biz öyle inanmak istiyoruz. Bu gelişmeleri yarın öbür gün belki tebessümle karşılayacağız." ifadesini kullandı.

Her inanç grubuna saygı duymak gerektiğini vurgulayan Şükür, herkesle kucaklaşmak, birlik ve beraberliği pekiştirmek gerektiğini söyledi.

Açıklamasının ardından adliyeye giren Şükür, gözaltındaki polislerle nezarethanede fotoğraf çektirdi.

HAKAN ŞÜKÜR'E "DARBECİ BUNLAR" TEPKİSİ

Bu arada, Şükür açıklama yaptığı sırada kalabalık arasındaki bir vatandaş, ''Darbecilerin neresini çekiyorsunuz? Darbeci bunlar, ne yüzle çıkıyorsunuz halkın karşısına? Başbakan sayesinde adam oldunuz be...'' diyerek tepki gösterdi.

EKREM DUMANLI DA ADLİYE ÖNÜNE GELDİ

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı da gözaltılardan dolayı vicdanen rahatsız olduğu için adliye önüne geldiğini söyledi.

Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğünün esas olması gerektiğini ifade eden Dumanlı, "Ey hakimler, ey savcılar, elinizi vicdanınıza koyun, üstünlerin buyruklarıyla, emirleriyle, talimatlarıyla değil, adaletle hükmedin" dedi.
Editör: Barış Köksal