Çanakkale ve Muğla'dan Yunanistan'a gitmek üzere denize açılan mülteci botlarının batması sonucu, 6 çocuk hayatını kaybetti.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan yabancı uyrukluların bulunduğu botun batması sonucu, ilk belirlemelere göre 4 çocuk hayatını kaybetti.

LODOS VE DALGALAR YÜZÜNDEN BATTI

Alınan bilgiye göre, aralarında kadın ve çocukların da olduğu Afganistan ve Suriye uyruklu 55 kişi, Midilli Adası'na geçmek için Ayvacık sahilinden lastik botla denize açıldı. Bot, Sivrice açıklarında lodos ve dalgalar nedeniyle battı. "Alo 158" hattından yardım istenmesi üzerine bölgeye ulaşan sahil güvenlik ekipleri, boğulma tehlikesi geçiren kişileri kurtarmak için çalışma başlattı.

1'I KIZ 4 ÇOCUĞUN CESEDİNE ULAŞILDI

İlk belirlemelere göre, biri kız 4 Afgan çocuğun cesedine ulaşıldı, çocukların cesetleri Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Boğulmak üzereyken kurtarılarak "TCSG 28" botuyla Küçükkuyu'ya getirilen yabancı uyruklu kişilere sağlık görevlileri müdahale etti, 4 kişi Edremit Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

MUĞLA'DA DA 2 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

Muğla'da, Yunanistan'a geçmek isteyen kaçkaların bulunduğu teknenin batması sonucu 2 çocuk öldü. Olay sonrası sahilde 4 yaşında bir kız çocuğu bulundu.

KÖTÜ HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE BATTI

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmek isteyen Suriye uyruklu kaçakların bulunduğu teknenin olumsuz hava koşulları nedeniyle batması sonucu 2 çocuğun hayatını kaybettiği tekne faciasında sahilde 4 yaşında Ceylan isimli bir kız çocuğu bulundu.

KÜÇÜK KIZIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Ekipler tarafından ambulansa alınan küçük Ceylan Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan küçük çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

UMUT YOLCULUĞU YİNE DRAMLA BİTTİ

Teknesi batan ve sahile çıkan kaçakların yardımına koşan vatandaşlardan Hüseyin Sarsılmaz, "Gece yarısı sesleri çığlıkları duyduk tekne battığını anladık. Hemen ilgili makamlara telefon edip yardım istedik. Çünkü her zaman buradan kaçmaya çalışıyorlar. Hemen arkadaşlarımla sahile gidip yardım ettik. İki çocuğun öldüğünü öğrendik, umut yolculuğu yine bir dram ile bitti" dedi.

SAHİL GÜVENLİK 16 KAÇAĞI KURTARDI

Öte yandan hayatını kaybeden 2 çocuğun cesetleri Bodrum Devlet Hastanesi Morgu'na konuldu. Sahil güvenlik ekipleri 1 kişiyi de kurtarırken, kurtarılan kaçak sayısı 16 oldu.

8 OPERASYONDA 357 KİŞİ KURTARILDI

Öte yandan, sahil güvenlik ekipleri, olumsuz hava koşullarına rağmen denize açılan yabancı uyruklulara yönelik 8 operasyon düzenledi.

"TCSG Yaşam", "TCSG 28" ve "SAGET 25" botlarıyla yapılan operasyonlarda, denizde dalgalarla mücadele eden ve bazılarının su alıp batmaya başladığı belirtilen botlardaki çoğu kadın ve çocuk 357 kişi kurtarıldı.

Küçükkuyu'ya getirilen ve burada battaniye, giyecek, yiyecek ve su verilen yabancı uyruklular, daha sonra Ayvacık'taki Göçmen Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Kaynak: Haberler


Editör: Barış Köksal