FETÖ'de, Fetullah Gülen'in ardından gelecek isim için arayışlar devam ediyor ancak bir isim üzerinde uzlaşma sağlanmış durumda.

YENİ LİDER MEHMET ALİ ŞENGÜL OLACAK

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in en yakın ekibinde yer alan Mehmet Ali Şengül, Cevdet Türkyolu, Osman Şimşek ve Ahmet Kurucan'ın isimlerinin üzerinde durulduğu, Şengül'ün yeni lider olarak öne çıktığı belirtiliyor. FETÖ'nün tüm faaliyetlerini yakından izleyen istihbarat birimlerinin yaptığı analizler sonrası hazırlanan raporda, örgütün, başlayan çözülmenin önüne geçmek için yeni çalışmalar yürüttüğü ortaya çıktı. Raporda, tutuklanan veya örgüte sırt çevirenlerin yerinin doldurulması için örgütün molla grubuna yeni üye seçimine gittiğine dikkat çekildi.



TOPLU BEDDUA SEANSLARI

Tutuklanan örgüt üyelerinin çözülmeleri, itirafçı olmalarının önüne geçmek için de çalışma yürüttüğü raporda yer aldı. Buna göre her cezaevinde, cezaevi imamı belirleyen örgüt bu imamlar üzerinden 'moral motivasyon' çalışmaları yapıyor. FETÖ üyelerinin, toplu halde namaz kıldıkları, başta Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a olmak üzere 'beddua' seansları yaptıkları da bildirildi. İstihbarat birimlerince hazırlanan raporda, örgüt yöneticilerinin taban kadroya sabırlı olmaları çağrısı yaptığı, tutuklu örgüt üyelerine de en geç 2 ay içinde serbest bırakılacakları yönünde haber gönderildiği, böylelikle örgütte itirafçılığı önleme çalışmaları yürütüldüğü kaydedildi. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal