Hafta sonu Suudi Arabistan tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonlarından birisi gerçekleştirildi. Aralarında prenslerin ve bakanların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında en dikkat çekici olan ise 17 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 100 kişisinden birisi olan Prens El Velid Bin Talal idi.

Suudi Arabistan'ın ilk Kralı olan ve İbni Suud olarak da bilinen Abdülaziz bin Abdurrahman'ın torunu Prens El Velid, belki de ülkenin en önemli yatırımcılarından. 1955 doğumlu Prens El Velid'in kişisel internet sitesinde yer alan biyografisinde, küresel ölçekteki şirketlere yaptığı yatırımlar sıralanıyor.

SARAYINDA KENDİSİNİ EĞLENDİRMESİ İÇİN CÜCELERİ VAR

Uzun liste içerisindeki şirketlerden bazıları şöyle:

Twitter, Euro Disney, Twentieth Century Fox, lüks oteller, Suudi Arabistan'da yapımı devam eden ve tamamlandığında dünyanın en yüksek binası olacak olan kule.

Prens El Velid'in bu yatırımları, özel yaşamının da zaman zaman uluslararası basına yansımasına neden oluyor. Business Insider haber sitesi, bir haberinde "Prens El Velid sarayında kendisini eğlendirmesi için cüceler tutuyor. Sırf eğlence olsun diye bazen cüce hizmetçilerini sağa sola fırlatıyor." diyordu.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal