Afrika kıtasının batısında yer alan Gambiya'nın Devlet Başkanı Yahya Jammeh, ülkede kadın sünnetinin yasaklanacağını açıkladı.

Kadın sünneti karşıtı aktivistlerin ve İngiliz Guardian gazetesinin düzenlediği bir kampanyanın ardından Gambiya Devlet Başkanı Yahya Jammeh, kadın sünneti uygulamasının yasaklanacağını açıklasa da uygulamayı yasaklayacak kanun tasarısının ne zaman hazırlanacağını belirtmedi.

Kadın sünnetine karşı mücadele veren aktivistlerden Jaha Dukureh, Guardian gazetesine "Devlet başkanının bunu yapmasına şaşırdım." dedi.

ÜLKEDE KADIN SÜNNETİNE VERİLEN DESTEK HALA YÜKSEK

Gambiya'da kadın sünnetine verilen destek hala yüksek. UNICEF'in verilerine göre; 2004 ila 2013 arasında 15 ila 49 yaşları arasındaki kadınların yüzde 76'sına kadın sünneti yapıldı.

KADIN SÜNNETİ NEDİR?

Labya ve klitorisin alınmasını içeren kadın sünneti, kanamalara, enfeksiyonlara ve kadın cinsel organında ağrının yanı sıra hayat boyu sürebilecek sağlık komplikasyonlarına yol açan bir prosedür. Çoğu Afrika ve Orta Asya'da bulunan 130 milyonun üzerinde kadın, kadın sünnetine tabi tutuldu ve Gambiya'da kadınların yüzde 76'sı kadın sünneti yaptırıldı.

 

Kaynak: haberler.com

Editör: Barış Köksal