Galatasaray Yönetim kurulu üyesi Sedat Doğan Beyaz Tv ekranlarında Melo'nun cezası ilgili zehir zemberek açıklamalarda bulundu.

Sedat Doğan'ın sözlerinden satır başları:

KARARI TAHKİM VEREMEZ

Anayasamızda ki bir madde diyor ki; sportif konularda ki yönetsel ve idari konularda verilen kararlar hiçbir şekilde temyiz edilemez. Buna örnek vermek gerekirse, bir takım üç kere hava muhalefeti yüzünden maça çıkamıyor. Fakat Federasyon o maçlardan birine çıkabileceğinizi söyleyip sizi hükmen mağlup ilan ederse, bu durumda tahkime gidilir. Tahkimde bir karar verir. Halka açık bir futbol takımı üç defa maça çıkamıyorsa orada milyonlarca dolar para batıyor demektir. Bunun kararını tahkim veremez.

TAHKİM'İ GÖRMEK İSTEMİYORUZ

Bizde ki Tahkim Kurulu 'nun içi boş. Galatasaray yönetimi olarak biz Tahkim 'i orada görmek istemiyoruz. Çünkü verdikleri kararlar hukuka uygun değildir. Yarın yönetim kurulumuz var. Tahkim 'in görevini kötüye kullandığını düşünüyoruz. Ve bu arkadaşlar hakkında suç duyurusunda bulunmak istiyoruz. Bizde bu konuda gerekli hukuki girişimlerin alt yapısını oluşturuyoruz. Yargı görevini yaparken taraf tutamaz. Yargı görevini yaparken önündeki belgeleri gerçeğe uykun şekilde değerlendirmek zorundadır.

ERTELEME İSTEMEDİK

Bize göre Melo suçlu olmadığı için cezasından herhangi bir erteleme istemedik. Biz Tahkime başvururken Melo 'nun cezasının tamamen kaldırılması istedik. Aksi taktirde cezanın ertelenmesi durumunda ve suçun tekrarlanması halinde eski cezada yenisinin üstüne eklenir.

GÖREV İHMALİ VAR

Biz Meireles 'in cezası için Fenerbahçe yönetiminin izlediği yola bir şey diyemeyiz. Onlar doğru bulduklarını yaparlar, bizde bu konuyu eleştirmeyiz. Galatasaray Spor Kulübü'nün 500 yıllık bir geçmişi var. Burada bir kültür birikimi var. O davranış kalıbı içinde hukuka itimat ederiz. Hukuksuz bir durum gördüğümüz vakit yine hukuk içinde çözüm ararız. Biz kurum olarak Melo olayının işleyişine bakıyoruz ve görev ihmali olduğunu düşünüyoruz.

Editör: Barış Köksal