Muhalif medyaya hükümetin operasyon yapacağı bilgisi üzerine, tepki olarak kasım ayında Antalya'da yapılacak G20 zirvesinin iptali gündeme geldi. Ali Babacan konuyu Başbakana iletti.

İnternet fenomeni Fuat Avni'nin muhalif medyaya operasyon yapılacağını belirttiği mesajları Ankara'yı karıştırdı. Yapılacak operasyona tepki olarak Kasım ayında Antalya'da düzenlenecek G20 zirvesinin iptal edilmesinin gündeme geldiği belirtiliyor. Ankara kulislerindeki bilgilere göre Ali Babacan, konuyla ilgili olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu ile acil bir görüşme yaptı.

ALİ BABACAN ANKARA'DA GÜNÜN KONUSU OLDU

AK Parti iktidarının en ciddi isimlerinden Bakan; Ali Babacan. Ankara kulislerinde dün en çok konuşulan konu Babacan'ın Fuat Avni paniği idi. İki gün önce Fuat Avni, attığı tweet'lerde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın isteğiyle 1 Kasım seçimlerinden önce, Doğan Grubu'nda kimi gazete ve televizyonlara el konacağı, Sözcü, Taraf gibi gazetelere de operasyon yapılacağını yazdı. Cumhuriyet Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın ise "casusluktan tutuklanacağını" iddia etmişti. İşte bu tweet'leri okuyan Babacan, soluğu Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanında aldı. Kulislere göre Babacan, Davutoğlu'na şunları söyledi: "Sayın Başbakan eğer bu iddialar gerçekse Kasım'da Antalya'da yapılacak, dünya liderlerinin geleceği G20 zirvesini unutun. Gazete ve gazetecilere yapılacak böyle bir operasyon skandal olur."

BAŞBAKAN'IN BABACAN'A YANITI

İddiaya göre Davutoğlu, Babacan'ı rahatlatmaya çalıştı: "Rahat olun Ali Bey. İnanmayın böyle şeylere. Ciddiye almayın." dedi.

Ancak Babacan kaygılarını iletmeyi sürdürdü: "Sayın Başbakan, Cumhurbaşkanımızın söylemiyle bu iddialar örtüşüyor. Tedirginim." biçiminde konuştu.

DAVUTOĞLU'NUN TEPKİSİ

Ali Babacan'ı dinleyen Davutoğlu'nun onu sakinleştirmeye çalıştığı belirtiliyor.

G20 NEDİR?

20 Maliye Bakanı ve Merkez Bankası Başkanı Grubu, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alan 19 ülkeden ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan oluşuyor. Daha çok İngilizce Group of 20 (20 Grubu) kavramının kısaltması olan G20 adıyla bilinir.

G20 ülkelerini Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Avrupa Birliği Komisyonu oluşturuyor.

G20'ye üye 19 ülkenin hepsinin milli geliri dünyada ilk 31'de yer alıyor. Tayvan, İsviçre, Norveç, İran ve Venezüella, ekonomik olarak bazı üyelerden daha büyük olmalarına rağmen G20'de bulunmuyor. Birçok Avrupa Birliği ülkesi de, G20'de bağımsız olarak değil sadece AB Komisyonu olarak temsil ediliyor.

Kaynak: haberler

 

Editör: Barış Köksal