TMSF'nin el koyduğu FETÖ'cü Akın İpek'in Marmaris'teki otelinde 96 ton altın gömülü olduğu iddiaları üzerine başlatılan çalışmalar sonlandırıldı. Otel ve çevresinde altın bulunmadı.

ERDOĞAN'A MEKTUP YAZDI: 96 TON ALTIN GÖMÜLÜ

İpek Koza Holding'e el konulmasının ardından kayyum heyeti, Marmaris'teki Angel's Peninsula Otel'e 9 Aralık 2015'te Adem Erdagöz'ü Genel Müdür olarak atadı. Erdagöz'ün işine daha sonra yine kayyum tarafından son verildi. Erdagöz, geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup yazdı ve otel arazisinde 96 ton altın gömülü olduğunu iddia ederek, "Piyasa değeri 13 milyar lira olan altının bulunması kayyum tarafından engelleniyor. Bu konuda yapılmış sismik raporlar var. Altınlar yurt dışına kaçırılmak isteniyor. Bana da susmam için 5 milyon dolar rüşvet teklif edildi. Bu teklifi reddettiğim için işime son verildi" şeklinde iddialarda bulundu.

BAKANLIK KAZI YAPTI, ALTIN ÇIKMADI

Bunun üzerine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından MTA ekiplerine kazı çalışması yaptırıldı. Çalışmalara önceki gün son verildi, Erdagöz'ün iddia ettiği altınlara rastlanmadı.

ERDAGÖZ 200 BİN TL'Yİ ZİMMETİNE GEÇİRMİŞ

Otelin yönetimini elinde bulunduran TMSF ise Erdagöz hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. TMSF'nin suç duyurusu dilekçesinde Erdagöz'ün, "Otel parasından 200 bin lirayı zimmetine geçirdiği" ve "Yakınlarını otelde kayıt dışı olarak konaklatarak görevi kötüye kullandığı" iddiaları yer aldı. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal