Maçın yıldızı, başta Necati Ateş'in penaltısı olmak üzere brçok önemli kurtarışa imza atan Mert Günok oldu.

BEKLENEN PERFORMANSI VERMEDİ
Bu sezon 5 resmi maçta sedece 1 kez kazanabilen Fenerbahçe, hem şanssızlığı kırmak, hem de sahasındaki Arsenal yenilgisini unutturmak için Eskişehispor karşısındaydı. İlk maçında Bursaspor'u 2-0 yenen konuk takım da başarılı çıkışını sürdürmek için Şükrü Saracoğlu'ndaydı. Fakat sarı-lacivertliler beklenen performansı vermedi. Kuyt'ın kazandığı maçta Mert penaltıyı kurtararak takımını ipten aldı.

İLK YARI
Mücadeleye iki takım da kontrollü başlarken, ilk önemli tehlike 19. dakikada yaşandı. Kamara seri çalımların ardından kaleyi yokladı ama top auta gitti. Daha sonra da Erkan Sengin ile önemli bir fırsat yakalayan Eskişehirspor, iyi oyununa rağmen gol bulamadı. Fenerbahçe ise önemli eksikleriyle çıktığı maçın ilk devresine önemli bir fırsat bulamadı.

İKİNCİ YARI
İkinci yarıya Fenerbahçe, biraz daha hızlı başladı ve 52. dakikada Emenike'nin ortasında iyi yükselen Kuyt takımını öne geçiren gole imza attı.

60. dakikada maçın kırılma anlarından biri yaşandı. Eskişehirspor kornerinde Hüseyin Göçek, Gökhan Gönül'ün topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltıya hükmetti. Atışı kullanan Necati, Mert'i geçemedi. Sezonun açılış maçında Torku Konyasporlu Thorvaldsson'un penaltı vuruşunu kurtaran Mert, bu hafta da penaltı kurtardı. Fenerbahçe file bekçisi, bu kez Eskişehirspor maçında Necati'nin penaltı atışında gol izni vermemiş oldu.

Maçın kalan bölümünde de Eskişehirspor ataklarına dur diyen Mert maçın yıldızı olmayı başardı. Karşılaşmadan 1-0 galip ayrılan Fenerbahçe, sezonun ilk galibiyetini alırken, biraz olsun kara bulutları dağıtmış oldu. Sarı lacivertliler Arsenal maçı öncesi de moral kazandı.
Editör: Barış Köksal