Ukrayna'nın dünyaca ünlü feminist örgütü FEMEN aktivistleri,Fransa'nın başkenti Paris'te dindar fanatiklerin ve milliyetçilerin hışmına uğradı.

FEMENLER PROTESTOCULARA SALDIRINCA ORTALIK KARIŞTI

Fransa'da gay evliliğine ve eşcinsellerin evlat edinmesine müsaade eden yeni kanun hazırlığına dair hükümetin yaptığı teşebbüsleri protesto eden kalabalığın içine dalan FEMEN aktivistleri Katoliklerden dayak yedi.

Fransa'da gay evliliğine ve eşcinsellerin evlat edinmesine müsaade eden yeni kanun hazırlığına dair hükümetin yaptığı teşebbüsleri protesto eden kalabalığın içine FEMEN aktivistleri daldı. Paris, Lyon, Marsilya ve Tulus gibi büyük şehirlerde toplanan on binlerce Fransız vatandaşı Cumhurbaşkanı François Hollande'ın gay ve lezbiyen evliliğine müsaade edecek yeni bir kanun hazırlamasına verdiği desteği protesto etti.

Yeni kanun hazırlığına dair tartışmalar ülke gündemini işgal eden gelişmelerin başında gelmeye devam ederken, dün yapılan protesto, Ukraynalı FEMEN aktivistlerinin de eylemiyle oldukça ilginç görüntülere sahne oldu.

FEMEN'DEN PARİSTE YENİ EYLEM: "IN GAY WE TRUST"

Paris'in göbeğinde Katoliklerin homofobik miting yaptığı sırada, FEMEN aktivistleri "In Gay we trust" eylemiyle protesto ettikleri katoliklerin saldırısına uğradı. FEMEN göstericilerinin Katolik göstericileri kışkırtan bu hareketleri muhafazakar kesimden tepki aldı.

Rahibe kostümleriyle miting alanına gelen FEMEN aktivistleri, burada soyunarak bedenlerine yazdıkları "In Gay we trust" yazılarıyla modern ülkelerin aile ve evlilik gibi konularda ortaçağ düşünceleriyle, insanların tercihlerine burunlarını sokmamaları gerektiğini belirttiler.

Aktivistler, bu eylemleriyle, zombiye benzettikleri dindar ve muhafazakar Fransızların cinsel özgürlüklere karışmamaları gerektiğini dile getirdiler.

Fransa'da eşccinsel evlilik ve eşcinsel ailelerin evlatlık çocuk alabilmelerine müsaade eden kanunun yürürlüğe girmemesi için dindar ve milliyetçi Fransızlar seferberlik başlatmış vaziyette.

Editör: Barış Köksal