29 Kasım sadece Türkiye'de değil dünyada 'felaket günü' olarak adlandırılacak. Brezilya takımı Chapecoense'yi taşıyan uçak Kolombiya'da düştü, 71 kişi hayatını kaybetti. Çaykur Rizesporlu futbolcu Leonard Kweuke'nin eşi ABD'de trafik kazası geçirdi. Kweuke'nin ikiz bebekleri hayatını kaybetti, eşi ise komaya girdi. IŞİD, iki Türk askerini esir aldığını öne sürdü. Türk Silahlı Kuvvetleri de yaptığı açıklamada, iki askerle irtibatın kesildiği belirtti. Adana'nın Aladağ ilçesinde ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı yurtta çıkan yangın sonucunda 11'i öğrenci 12 kişi hayatını kaybetti. Ve 30 Kasım sabahı... Türk tiyatro ve sinemasının önemli oyuncusu Erdal Tosun, İstanbul'da geçirdiği trafik kazası nedeniyle hayatını kaybetti. Son 24 saatin bilançosu şu şekilde oluştu: 2'si bebek, 11'i çocuk 86 kişi hayatını kaybetti, 2 askerimizden haber alınamıyor.

BREZİLYA TAKIMI CHAPECOENSE TAKIMINI TAŞIYAN UÇAK DÜŞTÜ

Her şey dün sabah saat 08:45'te ajanslara düşen haberle başladı. Brezilya takımı Chapecoense, Sudamericana Kupası finali ilk maçı için gittiği Kolombiya'da uçak kazası yaşadı. Bolivya'nın Santa Cruz de la Sierra şehrinden Kolombiya'nın Medellin kentine hareket eden ve Brezilya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Chapecoense takımı dahil 77 kişinin (9'u mürettebat, 68'i yolcu) bulunduğu uçak, dağlık araziye düştü. Yaşanan kazada 71 kişi hayatını kaybetti.


KWEUKE İKİZ BEBEKLERİNİ KAYBETTİ, EŞİ KOMAYA GİRDİ

Dünyada büyük şok yaratan bu haber tüm sıcaklığını korurken bir kötü haber de Spor Toto Süper Lig takımı Çaykur Rizespor'un Kamerunlu futbolcusu Leonard Kweuke'nin ailesinden geldi. Yıldız futbolcunun hamile olan eşi, ABD'de trafik kazası yaptı. Leonard Kweuke'nin ikiz bebekleri hayatını kaybederken eşi ise komaya girdi.


2 ASKERİMİZ İLE İRTİBATIMIZ KESİLDİ

IŞİD terör örgütü, Suriye'nin kuzeyindeki El Bab kasabası yakınlarında iki Türk askerini esir aldığını öne sürdü. IŞİD bağlantılı Amak ajansının Telegram üzerinden geçtiği haberde, askerlerin El Bab'ın batısında yer alan El Dana köyünde esir alındığını duyurdu ancak, konuyla ilgili daha fazla ayrıntı vermedi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, iki askerle irtibat kesildiği, arama çalışmalarının ise sürdüğü belirtildi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Binali Yıldırım'ı arayarak, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, iki askerle irtibatın kesilmesi ve bölgede arama faaliyetlerinin devam etmesine ilişkin bilgi verdi.


ÖĞRENCİ YURDUNDA YANGIN ÇIKTI, 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bir diğer felaket haberi dün akşam saatlerinde geldi. Adana'nın Aladağ ilçesinde ortaöğretim öğrencilerinin kaldığı yurtta çıkan yangın sonucunda 11'i öğrenci 12 kişi hayatını kaybetti. Bu acı haberden sonra binanın yangın merdiveninin kilitli olduğu iddiası gündeme geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, bu iddiayı doğruladı. Sözlü, çocukların cansız bedenlerinin yangın merdiveninin yanında bulunduğunu açıkladı. Habertürk canlı yayınında konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkan'ı Hüseyin Sözlü, 12 kişinin hayatını kaybettiği yurtta yangın merdivenlerinin kilitli olduğunu söyledi. Sözlü bazı öğrencilerin cenazelerine yangın merdivenlerinin yanında ulaşıldığını ifade etti.


ERDAL TOSUN'U KAYBETTİK...

29 Kasım, bu haberlerle sadece Türkiye'de değil dün dünyada 'felaket gün' olarak adlandırıldı ancak 30 Kasım'da kötü haberle başladı. Bu sabah saat 08:45'te gelen haber 'felaket' haberlerine bir yenisini ekledi. Tiyatro sanatçısı Erdal Tosun geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Kaza saat 06.30 sıralarında Sarıyer, Büyükdere Caddesi İl Jandarma Komutanlığı Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Levent'ten Sarıyer istikametine seyir halindeki 34 EJ 8342 plakalı otomobil sürücüsü, kavşağa girdiği sırada direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan araç kaldırıma çarptıktan sonra Sarıyer'den Levent istikametine seyir halindeki sanatçı Erdal Tosun yönetimindeki 34 UJ 3409 plakalı otomobilin üstüne düşerek yola savruldu. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından Erdal Tosun, hurdaya dönen araçtan çıkarıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından Tosun'un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybeden Erdal Tosun'un cansız bedeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Polis ekipleri kazayla ilgili soruşturma başlattı. Kaynak: Haberler

 
Editör: Barış Köksal