Gezgin kadın günde 12 litreye kadar su içmesini uzun mesafe yol yürümesine ve düzenli olarak yüzmesine bağlıyordu. Aşırı su içme ihtiyacının yanı sıra ayak parmakları uyuşan ve saçları dökülmeye başlayan kadın doktora gittiğinde konulan teşhis karşısında şok oldu.

Daily Mail'in haberine göre 30 yaşındaki Carly Pink-O'Sullivan hayatı boyunca istediği seyahati gerçekleştirmek için sırt çantasıyla yola koyuldu. Çin, Nepal ve Avrupa'yı dolaştıktan sonra susuzluk, saç dökülmesi, ayak uyuşması gibi semptomlar yaşayan Carly sürekli aç hissediyordu ve çok zayıftı. Her gün spor yapıyor, sağlıklı besleniyordu.

Baş ağrısı, terleme, titreme ve çift görme gibi belirtiler de ortaya çıkınca hastaneye giden Carly, konulan teşhis karşısında şoke oldu. Tip 1 diyabet hastasıydı. Bütün semptomlar olduğu gibi testler de şeker hastalığını işaret ediyordu.

Sağlıklı bir yaşam biçimi benimsediği için hastalığı kabullenmesi zor oldu ancak diyabet artık hayatındaydı. 

Hastalığıyla yüzleştikten sonra insanların diyabet konusunda ne kadar az bilgisi olduğunu fark eden Carly, diyabet farkındalığı için mücadele etmeye başladı. Son olarak 12 km'lik bir koşuya katılan genç kadın kazandığı 7 bin 300 doları (25 bin 800 lira) diyabet vakfına bağışladı. 

KAYNAK: MİLLİYET
Editör: Barış Köksal