Türkiye'de yerel seçime sayılı günler kala ses kayıtları gündemindeki yerini koruyor. Haramzadeler atlı Twitter kullanıcısının yayınladığı ses kaydındaki iddiaya göre; Alo Fatih olarak bilinen Fatih Saraç ile Egemen Bağış konuşuyor.

SARAÇ'TAN BAĞIŞ'A: KİMİ ÇIKARALIM

İnternette yayınlanan ses kaydına göre; Fatih Saraç olduğu iddia edilen kişi, Egemen Bağış olduğu iddia edilen kişiye SETA'yla ilgili bir gelişme olduğunu, kendilerinin haber kanalı olduğunu, bununla ilgili bir şeyler yapmaları gerektiğini ama ne yapmaları gerektiğini ve kimi çıkaracaklarını bilemediğini söylüyor ve bu konuda Egemen Bağış olduğu iddia edilen kişiden yardım istiyor.

"ÖNCE ÇIKARALIM, SONRA ÇAKALIM"

Egemen Bağış olduğu iddia edilen kişide, şu an bayramda olduğunu bu konuları konuşmanın tehlikeli olabileceğini, izleyicilerin bu dönemde konuşanlara hemen damga vuracağını söylüyor. Bağış olduğu iddia edilen kişi konuşmanın devamında CHP'li birinin çıkarılabileceğini ve daha sonra "Bak bunlar Türkiye'nin değerleriyle barışık değil" diye çakabileceklerini söylüyor.

"ŞEREFSİZİN TEKİDİR O!"

Bağış olduğu iddia edilen kişinin bu önerisi üzerine Saraç olduğu iddia edilen kişi, "O zaman CHP'den kafası en çalışmayan birini çıkarayım" diyor. Bağış olduğu iddia edilen kişi de Umut Oran'ın çıkarılması gerektiğini onun yırtık dondan fırlar gibi gibi her şeyde çıktığını söylüyor. Saraç olduğu iddia edilen kişi Oran'ı hemen bağlayacağını ama Show Tv'nin alındığı sırada kendi aleyhlerinde konuştuğunu iletiyor. Bunun üzerine Bağış olduğu iddia edilen kişi Umut Oran için "O zaten şerefsizin tekidir" diyor.

Saraç olduğu iddia edilen kişi konuşmanın devamında başka kimi çıkarabileceklerini soruyor. Bağış olduğu iddia edilen kişi de bunun üzerine Korutürk diye birini öneriyor ve Paris Büyükelçisi olduğunu söylüyor. Bağış olduğu öne sürülen kişiden talimatları alan Saraç bu işin takipçisi olacağını söylüyor.

UMUT ORAN'DAN ÇOK SERT TEPKİ

Yayınlanan bu ses kaydının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, son çıkan tapelerde eski Bakan Egemen Bağış'ın kendisine yönelik ağır hakaretler içeren sözlerine yanıt verdi. Oran Bağış hakkında suç duyurusunda bulunacağını, maddi ve manevi tazminat davasını açacağını kaydetti. Oran "Bu konuşmadan 5 gün önce Bodrum'da EDAM toplantısında yüzümüze gülerek riyakârca sahte dostluk mesajları veren bu şahsiyet artık hangi yüzle toplum içine çıkabilecektir." dedi.

SES KAYDI AÇIKLAMASI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, sosyal medyaya yansıyan son tapelerde 17 Aralık yolsuzluk operasyonu nedeniyle Ab Bakanlığı'ndan istifa etmek zorunda kalan AKP'li Egemen Bağış ile Ciner Medya yöneticisi Mehmet Fatih Saraç'ın kendisine hakaret ettiğinin anlaşılması üzerine sert bir açıklama yaptı. Bağış hakkında suç duyurusunda bulunup, tazminat davası açacağını belirten Umut Oran, "Çalışmalarımız Egemen Bağış gibi Rıza Sarraf'tan rüşvet alanları da rahatsız edecektir ve etmelidir. Beklediği buysa, dürüst ve namuslu davranması için CHP olarak kendisine içinde 500 bin dolar bulunan bir takım elbise asla göndermeyeceğiz. Ancak onlara esas davayı halkımız açmış durumdadır. 30 Mart'ta Türkiye'nin namuslu, çalışkan, temiz siyasetten yana tüm insanları gerekeni yapacak, bu zihniyeti bir daha çıkmayacak bir şekilde tarihe gömecek" dedi.

"5 GÜN ÖNCE SOHBET EDİYORDU"

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

"Büyük Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması kapsamında mahkeme emriyle yapılan dinlemeler sırasında Kurban Bayramı'nın ikinci günü, 16 Ekim 2013 tarihinde Ab İlerleme Raporu'nun açıklanacağı tarihte saat 14.57.02'de kamuoyunda "Alo Fatih" diye bilinen Fatih Saraç ile dönemin Ab Bakanı Egemen Bağış arasında yapılan bir konuşmada ( Tape no TİB.F.01.TK.2382296693 ) şahsıma hakaretler içeren bir konuşma da kayda alınmış ve bugün kamuoyuna yansımıştır. Bu konuşmadan 5 gün önce Bodrum'da EDAM toplantısında yüzümüze gülerek riyakârca sahte dostluk mesajları veren bu şahsiyet artık hangi yüzle toplum içine çıkabilecektir.

"KURBAN BAYRAMINI BİLE DEMAGOJİ UNSURU YAPIYOR"

Türkiye'nin Ab'ye tam üyelik müzakerelerinde ilerlemesi için çalışmak yerine ucuz polemikler ve iç siyasete yönelik çalışmalar yapan, tarihe "Geçen gün kamyon sürdüm, Leonardo da Vinci" gibi esprileriyle geçen dönemin Ab Bakanı Egemen Bağış'ın karakterine uygun bir şekilde Ab İlerleme Raporunu ve Kurban Bayramını bile siyasi bir demagoji unsuru olarak kullanmak istediğini görmek kimseyi şaşırtmadı.

"ÜSTLERİNE DAHA FAZLA GİDECEĞİM"

2011 yılında milletvekili seçildim. Bu makamın asli sahibi olan milletimizin haklarını korumak ve yürütme organını denetlemek için çalışmalarımı sürdürdüm. Yasama yetkisi millet tarafından kendisine verilen Meclisimizin bir üyesi olarak, halkın sorunlarını gündeme getirmeye, halkımızın menfaatlerini korumaya gayret ettim. Bugüne kadar toplam 23 kanun teklifi, 20 araştırma önergesi, 830 yazılı soru önergesi verdim. Halkın hangi sorunu varsa, halkımızın çıkarlarına nerede bir tehdit varsa, imkanlarım dahilinde her zaman orada halkımızla birlikte oldum. Show Tv'nin satışında yaşanan usulsüzlükleri de tespit ederek, bu konuda yaşananları iki adet yazılı soru önergesiyle ( http://www2.tbmm.gov.tr/d24/7/7-33150s.pdf ) muhataba sordum. "Alo Fatih" adıyla bilinen, havuz medyasının hükümet komiseri görevini yürütmekte olan kişinin de bu sorudan rahatsız olması çok normal, çünkü hukuksuzluğa bulaşmış olanlar bunun ortaya çıkmasından korkarlar. Onlara bu kirli işlerinin üstüne daha da fazla gideceğimizi ve salmalar salarak medyayı satın alan, bu yolla halkımızın sağlıklı bilgi almasını engelleyen diktatöryal anlayışla sonuna kadar mücadele edeceğimizi bir kere daha hatırlatmak isterim.

"SARRAF'TAN RÜŞVET ALAN BAĞIŞ, ÇALIŞMALARIMIZDAN RAHATSIZ OLACAKTIR"

Bu çalışmalarımız, Egemen Bağış gibi altın kaçakçılığı, kara para aklama, irtikap işine karışan, takım elbiseler içerisinde Rıza Sarraf'tan rüşvet alanları da rahatsız edecektir ve etmelidir. Çünkü onların karakterleri ve şerefleri suç işlemekten değil, bunun ortaya çıkmasından rahatsız olur. Onlar halkın değil sahiplerinin çıkarlarını düşünür, demokratik toplumun ilkelerini değil Balya balya paraları önemser, halkın sorunlarını çözmek için değil kendilerine servet kazandırmak için siyaset yaparlar. Onların yolu doğruluğun, dürüstlüğün, temizliğin değil, karanlığın, arkadan konuşmanın, ucuz hamasetin, demagojinin yoludur. Beklediği buysa, dürüst ve namuslu davranması için CHP olarak kendisine içinde 500 bin dolar bulunan bir takım elbise asla göndermeyeceğiz. Eğer bu meziyeti kaybettiyse, dünyadaki hiçbir parayla ona tekrar sahip olamaz.

"DAVA AÇACAĞIM"

Bakanlık yaptığı dönemde Türkiye'nin sınırlı kaynakları ve Ab fonlarını usulsüz harcama dışında hiçbir iş yapmamış, Ab'de bu nedenle hakkında soruşturma başlatılan, kendisine para kazandırmaktan başka kimseye bir şey kazandırmamış, Ab ilişkilerini de tarihinin en kötü seviyesine indirmiş, hayattaki en büyük başarısı tercümanı olduğu Erdoğan'ı överek belli koltuklara oturmak olan Egemen Bağış hakkında şahsıma söylediği ve artık alenileşmiş olan hakaretleri için gereken suç duyurusunda bulunacak, maddi ve manevi tazminat davasını açacağım.

"30 MART'TA HALKIMIZ BU ZİHNİYETİ TARİHE GÖMECEK"

Ancak onlara esas davayı halkımız açmış durumdadır. Halkımız bu yozlaşmış düzenin temsilcilerinden, onların yalanlarından, bulaştıkları suçlardan, kaypak karakterlerinden bunaldı. Halkımız artık ortalıkta tek ayak üstünde kendisine yalan söyleyen, üstünde baskı kuran, halkımızın kıt kaynaklarını har vurup harman savuran bu zihniyeti istemiyor. 30 Mart'ta Türkiye'nin namuslu, çalışkan, temiz siyasetten yana tüm insanları gerekeni yapacak, bu zihniyeti bir daha çıkmayacak bir şekilde tarihe gömecek. Yarın da demokrasiye, insanlığa ve bu ülkeye karşı işledikleri suçlardan dolayı hepsi teker teker Yüce Divan'da hesap verecek. Hepimiz bu konuda gün sayıyor, o güzel güne kavuşmak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.
Editör: Barış Köksal