Sosyal medya kuruluşu Facebook, sahte profilleri engellemek ve insanları internette söylediklerinden dolayı sorumlu tutabilmek için kullanıcıların isimleri konusunda çok sıkı bir politika izliyor. Facebook kullanıcıları sadece kendi gerçek isimleriyle bir hesap açabiliyor ve Facebook çoğu kez kullanıcılarından kimliklerini pasaportlarıyla kanıtlamalarını istiyor. Ama çok sayıda insan, adları Facebook'a tuhaf geldiğinden kendilerine bir Facebook hesabı açamıyor ve bazı isimler Facebook'ta yasaklı.

İşte Facebook'un yasakladığı üç isim:

ISIS (İŞİD)

Amerikalı yazılım mühendisi bayan Isis Anchalee, Mısır'ın gökyüzü tanrısı İsis'le (İzis, Aset) ve terör örgütü İŞİD'le aynı adı taşıyor. Bayan Isis, "Pasaportumu Facebook'a göndermeme rağmen Facebook hesabımı kapattı ve bir daha da açmadı." diyor. Bayan Isis Facebook'un hesabını açmamasının ardından Twitter'da sert bir tweet attı: "Bu nasıl bir politika böyle. Hayır, adımı değiştirmeyeceğim."

ZIP (FERMUAR)

Zip takma adını kullanan bir kadın, Facebook'ta çalışmasına rağmen adıyla bir hesap açmasına izin verilmedi. Ne gariptir ki Zip, "kadın ve erkek" tanımlamalarının artık demode olduğunu ortaya koyan Facebook'un yaptığı bir çalışmaya katkıda bulunmuş transseksüel bir kadın.

AVATAR

Avatar filminin gösterime girmesinin ardından Facebook, ABD'nin Arizona eyaletinde yaşayan Balizar Orion Avatar adlı adamın soyadından şüphe duydu ve hesabını kapattı.

Bay Avatar, "Sanki ben ve eşim tecrit edildik," diyerek hayıflandı. Ama Facebook'a pasaportunu göndermesinin ardından sosyal medya devi hesabını yeniden açmasına izin verdi.

Kaynak: Mirror.co.uk, Jasper Hamill.
Editör: Barış Köksal