Çin ziyareti öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu ülkede milli birliğimize, kardeşliğimize kastedenlerle çözüm süreci yürütmek mümkün değildir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çin ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gündemdeki konulara ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"KARDEŞLİĞİMİZE KASTEDENLERLE..."

Çözüm sürecinin istismar edildiğini belirten Erdoğan, "Çözüm sürecinin başlangıcına ve bugüne bakalım. Adımı attığımız andan itibaren akil insanlar çalışmalarını başlattı. Çözüm süreci istismar edildi. Mart'ta Başbakan olarak partimin başındaydım karşılığını bulmadı. Genel seçimlerde bu işin hasar gördüğünü gördük. Bu hasarla birlikte ortada gerçek var. Milli birliğimize, kardeşliğimize kastedenlerle bunu devam ettirmek mümkün değildir. Akli selimin egemen olmadığı ortamda demokrasi olamaz" dedi.

HDP'YE SERT GÖNDERME

Açıklamasında HDP'yi de sert sözlerle eleştiren Erdoğan, "Türkiye'de terör örgütünün uzantısı olan siyasi partinin bu terör örgütüne karşı tavrını, açıklamasını duydunuz mu? Aksine onları sahiplenmeye devam ediyor. Bu konuda bizim uluslararası noktadaki dezenformasyonlara karşı gerek Başbakan gerek ben bilgilendirmeye devam ediyoruz. Devlet başkanları da açıklamalarını yapıyorlar" şeklinde konuştu.

Kaynak: haberler

Editör: Barış Köksal