İstanbul Emniyet Müdürlüğü, küçük marjinal gruplara Beşiktaş'ta güvenlik güçlerince müdahale edildiğini belirterek, diğer bölgelerde sükunetli tablonun muhafaza edildiğini bildirdi. 

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü, daha önceki açıklamalarda da özellikle belirtildiği gibi, kendileri için bir istismar vesilesi olarak değerlendirmek isteyen küçük marjinal gruplara Beşiktaş Barbaros'ta güvenlik güçlerince müdahalede bulunulduğu kaydedildi. 

Açıklamada, diğer bölgelerde sükunetli bir tablonun muhafaza edildiğinin görüldüğü aktarıldı. 

1 Mayıs yasağı vatandaşları vurdu

Sendikaların 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlama ısrarı üzerine İstanbul Valiliği’nin toplu taşıma araçlarında seferleri durdurması çalışan işçileri çileden çıkardı.

1 Mayıs nedeniyle bazı güzergahlarda toplu taşıma araçlarının seferlerinin iptal edilmesi vatandaşları zor durumda bıraktı. İşlerine gitmek için araç bulamayan vatandaşlar uzun süre yürümek zorunda kaldı.

1 Mayıs'ı Taksim Meydanı'nda kutlamak isteyen grupların meydana çıkışını önlemek için İstanbul Valiliği bir takım önlemler aldı. Bu önlemlerden birisi de bazı güzergahlardaki toplu taşıma araçlarının seferlerini iptal etmek yönünde oldu. Bu nedenle çok sayıda vatandaş, işlerine gitmek için araç bulamadı. 
Editör: Barış Köksal