Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi özellikle büyükşehirlerde trafiği vurdu. Metro, metrobüs seferlerdi durdu, vatandaş perişan oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi’nin Twitter hesabından yaptığı “Trafik ışıkları çalışmıyor” duyurusu, adeta yollardaki tehlikenin boyutunu gözler önüne serdi.

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nin bazı bölgelerinden elektrikler kesildi. Enerji Bakanlığı, 15 yıldır ilk kez böyle bir olay yaşandığını açıkladı. Kesinti başta ulaşım olmak üzere birçok konuda vatandaşın hayatını olumsuz yönde etkiledi.  Metro ve metrobüs seferlerine ara verildi, vatandaşlar otobüslere yönlendirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Kontrol Merkezi'nin Twitter hesabından yaptığı duruyu ise adeta tehlikenin boyunu gözler önüne serdi.  Açıklamada "İstanbul genelindeki elektrik kesintisi nedeniyle trafik ışıkları şu anlık çalışmamaktadır" denildi.

Uzmanlar, başta büyükşehirlerde yaşayanlar olmak üzere, vatandaşları trafikte dikkatle olmaları konusunda uyardı. Bir süre son bu tweet silindi ve yerine "Şehir genelindeki elektrik kesintisi nedeni ile sistemlerimizde aksaklıklar yaşanabilmektedir" denildi. Kaynak: Hürriyet
Editör: Barış Köksal