Meclis Başkanlığı için destek turuna çıkan MHP'nin Meclis Başkan Adayı İhsanoğlu, saat 12.16'da Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmek üzere AK Parti Genel Merkezi'ne geldi.

Görüşme sonrası kendisini bekleyen basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan İhsanoğlu, şöyle konuştu:

"Arkadaşlarım böyle bir makama, göreve talip olmamı istediler, beni teşvik ettiler. Uzlaşma milletimizin arzusudur. Ben cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de halkımızın dağişik kesimlerini kapsayacak bir anlayış içerisinde davranmıştım. Bu sefer de bu inanançla millet meclisi başkanlığına aday gösterildim. Bu cumhuriyeti kuran Meclis'tir. Bugün artık biz demokrasimizin yeni bir sayfasını açarken TBMM'nin yeniden toplumdaki yerinin takip edilmesi, güçlendirilmesi lazım. İtibarının güçlendirilmesi lazım. Yürütme Meclis'in denetimi altında olmalıdır. TBMM yeni dönemde yeniden yapılandırılmalıdır. TBMM'nin toplumdaki yeri de güçlendirilmelidir. Meclis'in kendi çalışmalarını gözden geçirmesi gerekir. Çıkarılan yasaların hukuk esaslarına uygunluğu meselesi önemli bir şekilde ele alınmalı. Meclis bu yeni yapısıyla, daha farklı bir şekilde çalışacak. Biz bunun arzusundayız. Takdir tabii ki 550 milletvekilinindir."

AK PARTİLİ ADAYIN MHP ZİYARETİ 4 DAKİKA SÜRMÜŞTÜ

AK Parti'nin Meclis Başkanı Adayı İsmet Yılmaz'ın destek turu kapsamında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmesi 4 dakika sürmüştü. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal