Libya açıklarında Cuma günü Göçmen teknesinin batması sonucu hayatını kaybeden bebeğin, uluslararası ajanslar tarafından servis edilen görüntüsü bir kez daha yürek burktu.

Ahşap bir göçmen teknesinin Libya açıklarında batması sonucu hayatını kaybeden bir bebeğin uluslararası ajanslarca servis edilen görüntüsü, bir kez daha dünyayı sarstı. Dünya çapında ses getiren Alan Kürdi fotoğrafının bir benzeri geçtiğimiz hafta Libya kıyılarında çekildi. Cansız bedeni denizden çıkarılan bir yaşından küçük olduğu tahmin edilen bebek dünyada manşet oldu.

DÜN ORTAYA ÇIKTI

Sea-Watch adlı insani yardım derneğinden bir kurtarma görevlisinin kucağındaki bebeğin içinde bulunduğu tekne geçtiğimiz Cuma günü battı. Alman gönüllünün kucağındaki bebeğin fotoğrafı ise dün akşam saatlerinde ortaya çıktı.

AB LİDERLERİNE ÇAĞRI NİTELİĞİNDE

Sea-Watch derneği, artık bu tür görüntülerle karşılaşılmasının önüne geçilmesi için AB liderlerinin daha etkili politikalar izlemeleri gerektiğini vurgulamak amacıyla fotoğrafı yayımladıklarını açıkladı.



ALMAN GÖREVLİ O ANLARI ANLATTI

Bebeğin cansız bedenini sudan çıkaran Alman yardım görevlisi, o an yaşadıklarını "Müzik terapistiyim ve üç çocuğum var. Cansız bedeni suyun içinden dikkatlice çıkardım. Onu kucağıma aldım, çaresizdim, kendimi teselli etmek ve bu anın biran önce bitmesi için bir şarkı mırıldandım" sözleriyle anlattı.

"AVRUPALILAR OLARAK DAHA ÇOK SORUMLULUK ALMAK ZORUNDAYIZ"

Sea-Watch sözcüsü Ruben Neugebauer ise, "Akdeniz'de hala aynı trajediye tanık oluyoruz. Bu fotoğraf belki Aylan bebeğinki gibi bir etki yaratır ve en azından umuyorum ki bu sayede birilerine daha el uzatmak mümkün olur. Çünkü Avrupalılar olarak bu durumda sorumluluk almak zorunda olduğumuzun farkına varmalıyız" dedi.

BATAN TEKNEDE 350 GÖÇMEN BULUNUYORDU

Avrupa'ya ulaşmak için yola çıkan ancak Libya açıklarında batan teknede yaklaşık 350 göçmen bulunuyordu.



ALAN KURDİ'Yİ HATIRLATTI

İsmi bilinmeyen bebeğin görüntüsü akıllara geçen yıl cansız bedeni Bodrum kıyılarına vuran ve fotoğrafı tüm dünyada derin izler bırakan minik Alan Kurdi'yi getirdi.


kaynak:haberler
Editör: Barış Köksal