Mesut Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz'ın intiharı akıllara Merhum Başbakan Celal Bayar ve darbeciler tarafından idam edilen merhum Başbakan Adnan Menderes'i getirdi. Çünkü Mesut Yılmaz, Celal Bayar ve Adnan Menderes'in acı bir ortak noktası vardı. O da üç başbakanın da oğlunun intihar etmiş olmasıydı.

CELAL BAYAR'IN OĞLUNUN İNTİHARI

Celal Bayar'ın oğlu Refii Bayar 1940 yılında Celal Bayar'ın başbakanlığı sırasında ünlü siyasetçiyi yıpratmak için açılan Denizcibank soruşturması sırasında yaşamına son vermişti.

ADNAN MENDERES'İN OĞLUNUN İNTİHARI

Darrbeciler tarafından idam edilen Adnan Menderes'in oğlu Yüksel Menderes de babasının ölümünden 11 yıl sonra 1972 yılında intihar etti. İntihar etmeden önce baş ucuna bir not bırakan Adnan Menderes'in oğlu Yüksel Menderes, "Kötü hadiseler karşısında daha fazla tahammül gösteremeyeceğim. Artık yaşama gücümü kaybettim. Babamdan daha kötü gidiyorum" yazmıştı.

MESUT YILMAZ'IN OĞLUNUN İNTİHARI

Yavuz Yılmaz önceki gece, baba evine gitti. Korumalar ve çalışanlar geç saatte evden ayrıldı. Yavuz, sabaha karşı 02.30'da (Amerika saatiyle 16.30) babasını aradı. "Annemin durumu nasıl?" diye sordu. Mesut Yılmaz "Merak etme oğlum, annen iyi. Birkaç saat sonra uçağa binip eve dönüyoruz" dedi. Yavuz Yılmaz, telefonu kapattıktan sonra babasının çalışma odasına geçti. Babasına ait olan tabanca ile 03.00'te yaşamına son verdi.

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal