Siyasi endişeler ve küresel risk iştahı TL'de belirleyici olmayı sürdürürken, piyasa içeride siyasi gelişmeleri dışarıda ise veri gündemini izlemeye devam edecek.

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yeni kabinede ekonomi yönetiminin başında kalmaya devam edeceği beklentileri ile önceki gün diğer gelişmekte olan para birimlerinden pozitif ayrışan TL, dün ise dolardaki global değerlenme eğilimine karşı koyamadı.

Hafta içinde tarihi zirveden uzaklaşarak 2,16'nın altına inen dolar/TL bu sabah 2,19'u aşarak 2,1950 seviyesindeki tarihi zirvesine yeniden yaklaştı.

TÜM PARA BİRİMLERİ KARŞISINDA YÜKSELİYOR

Beklentilerin üzerinde açıklanan ABD konut verilerinin Fed'in öngörülenden daha erken faiz artırımına gidebileceği beklentisi oluşturmasıyla dolarda bütün para birimleri karşısında başlayan güçlenme eğilimi devam ederken, dolar/TL 2,19 seviyesini aştı.

DÖVİZ FİYATLARINI CANLI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN

2,19'u aşarak 28 Mart'ta gördüğü seviyelere çıkan kurda işlemler şu dakikalarda 2.1880 seviyesinden geçiyor.

Dolar/TL'de 2,1870-2,20 civarındaki kritik seviyelere yaklaşılması piyasalar açısından tedirginliği artırıyor.

Euro ise dolar karşısında bugün 1.3554 ile bir ayın en düşük seviyesinde işlem gördü. Dolar/TL'deki yükselişte paritedeki düşüş de etkili oldu.

Diğer taraftan, kurdaki yükselişte kurumsal dolar talebinin de etkili olduğu belirtiliyor.

SİYASİ ENDİŞELER ETKİLİ

Uzmanlar, gelişmekte olan ülke para birimlerindeki pozisyonların yeniden gözden geçirildiğini, bu süreçte TL'nin siyasi endişeler nedeniyle diğer gelişmekte olan ülkelerin zaman zaman gerisinde kaldığını belirtiyorlar.

FED'DEN GELEN AÇIKLAMA YÜKSELİŞİ HIZLANDIRDI
Fed'in yakın zamanda faiz artırımı yapacağı sinyali vermesi doları destekleyen bir diğer unsur olarak öne çıkıyor. Piyasalar, Başkan Janet Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole'da yapacağı konuşma bekleniyor.
Editör: Barış Köksal