Diyarbakır Valiliği ise bir sivil personelin hayatını kaybettiğini duyurdu. Yaşanan patlamayla ilgili güvenlik uzmanı Mete Yarar çok çarpıcı iddialarda bulundu

 

Bu sabah Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Diyarbakır'daki patlamada ilk belirlemelere göre 1'i ağır 5 kişi yaralandı.
 
Diyarbakır'da meydana gelen patlamanın ilk önce terör saldırısı olduğu düşünüldü. Ancak patlamanın İl Emniyet Müdürlüğü’nün ek binasındaki atölyede panzer tamiri sırasında meydana geldiği ortaya çıkmıştı
 


Diyarbakır Valiliği ise meydana gelen patlamada 1 sivil personelin yaşamını yitirdiğini duyurdu
 
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Diyarbakır'daki patlamayla ilgili açıklama yapmış 'dışarıdan müdahale yok' demişti.
 


Ancak Güvenlik Danışmanı Mete Yarar, Diyarbakır'daki patlamaya ilişkin çok çarpıcı iddialar ortaya attı
 
Mete Yarar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Tünel olduğu kesinleşmiş gibi gözüküyor . Karşı inşaat halindeki binanın altından 15 metre tünel kazıldığı söyleniyor" dedi.
 
Mete Yarar: Çıkan toprağı torbalamışlar.
 
Mete Yarar:  1 ton patlayıcıdan bahsediliyor
 


Mete Yarar, ' Kazı yapılan yer' dediği o fotoğrafı da paylaştı
 
Mete Yarar, 'Buranın girişine de patlayıcı tuzaklandığı ifade ediliyor' yazıp bu fotoğrafı paylaştı
 


BÜTÜN İDDİALAR İNCELENİYOR

Diyarbakır merkez Bağlar İlçesi’ndeki Emniyet Müdürdlüğü Ek Binası’nda Bakım- Onarım Şube Müdürlüğü’ne ait tamir atölyesinde bugün meydana gelen ve 1 kişinin yaşamını yitirmesi, 1’i ağır 5 kişinin yaralanmasına neden olan patlama ile ilgili sornuşturma devam ediyor. Yetkililer, gündeme getirilen tünel kazılıp içine bomba yerleştirilerek patlatıldığı iddiası dahil, bütün iddiaların incelendiğini söyledi. Sosyal medyada yer alan aynı bölgede ikinci bir bomba bulunduğu iddiasını doğrulamayan yetkililer, bölgede şüpheli bir paketin olduğunu ve bunun da fünye ile patlatıldığını, ancak bunun bomba olmadığını belirtti.

Haberler
Editör: Barış Köksal