Şişli'de çıkan olaylar sırasında DİSK Genel Merkezi önünde toplanan gruba polis gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sırasında binaya da gaz atılınca sendika üyeleri baygınlık geçirdi. 

DİSK binası önünde toplanan gruba polis gaz bombasıyla müdahale etti. Müdahale sırasında gazdan etkilenen göstericiler konfederasyon binasına kaçtı. Ancak polis müdahaleyi sürdürünce bina içindeki sendika üyeleri gazdan etkilenerek baygınlık geçirdi. 

DİSK'LİLERİN HALASKARGAZİ CADDESİ'NDEKİ YÜRÜYÜŞÜ 
DİSK'liler, Halaskargazi Caddesi'nden Osmanbey'e doğru yürüyüşlerini sürdürüyor. DİSK'e ait bir otobüs, kortejin önünde ilerliyor. Otobüsün üzerinden 1 Mayıs sloganları atılıyor. Grubun en önünde, üzerinde karanfillerle 1 Mayıs yazılı bir çelenk yer alıyor. Yürüyüşe katılanlar, ellerinde 'Devrimci hareket ', 'İnadına sendika, inadına DİSK ', 'Biz kazandık, kararı biz veririz ', 'Taksim 1 Mayıs alanıdır ', 'Yine yasak yine biz ' yazılı pankartlar taşıdı. 

Polis helikopterinin havadan bölgeyi taradığı, Halaskargazi Caddesi'ne çıkan diğer sokak ve caddelerin de emniyet güçleri tarafından tutulduğu gözlendi. Caddedeki iş yerlerinin kapalı olduğu görüldü. Diğer yandan, Abide-i Hürriyet Caddesi'ndeki bir tekel bayi sahibi, çıkması muhtemel olaylara karşı iş yerinin zarar görmemesi için cam vitrini alüminyum levhayla kapattı. 

DİSK KORTEJİNE TAZYİKLİ SU VE BİBER GAZIYLA MÜDAHALE 
Polis, Şişli'den Taksim Meydanı'na yürüyüşe geçen ve dağılma uyarılarını dikkate almayan DİSK kortejine, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. 

DİSK Genel Merkezi nönünden Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başlayan ve bir süre Halaskargazi Caddesi'ndeki SGK İstanbul İl Müdürlüğü Şişli Sosyal Güvenlik Merkezi önünde bekleyen grup, tekrar yürümeye başladı. Grup, sloganlar eşliğinde Osmanbey Metrosu önüne ulaştı. 

Bu sırada iki Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı'nın (TOMA), Halaskargazi Caddesi'nin ortasında bekletildiği, polis memurlarının gaz maskelerini taktığı görüldü. 
Editör: Barış Köksal