Hrant Dink'in öldürüldüğü Agos Gazetesi'nin önüne yürüyecek gruplar için Şişli ve çevresi trafiğe kapatılmıştı. Trafiği kontrol etmek için görevli polislerden bazılarının başında beyaz renkli bereler vardı. Hrant Dink'in katili Ogün Samast da cinayet günü beyaz bere taktığı için, polislerin beyaz bereli olması sosyal medyada, "Mesaj mı" tartışması başlattı. Bir emniyet yetkilisi, "Polislerin bere ya da kep giyme mecburiyeti var. Her ikisini de giyebilir. Yanında bere varsa, bere giymiştir" dedi.

ERTUĞRUL GÜNAY TEPKİ GÖSTERDİ

Hrant Dink için düzenlenen yürüyüşte polislerin beyaz bere takmasına Ak Parti'den istifa eden Ertuğrul Günay'da tepki gösterdi. Twitter'dan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'ya mesaj atan Günay, "Sayın Vali İstanbul 15 derece iken bugün Hrant'ı anma törenin polise beyaz bere giy emrini kim verdi." yazdı.

POLİS KIYAFET YÖNETMELİĞİ NE DİYOR

Polis kıyafet yönetmeliğinde kış ayları için şu ifadeler yer alıyor:

Emniyet hizmetleri sınıfı mensuplarından resmi elbise ile görev yapan personelin kışlık görev kıyafeti, yazlık görev kıyafeti ve tören kıyafeti olmak üzere üç ayrı kıyafet şekli vardır.

a) Kışlık görev kıyafeti: Parka, montgomer, yağmurluk, eldiven, kazak, pantolon veya etek, kep veya bere veya örgü başlık, bot veya çizme, kravat ve gömlekten oluşur.
Editör: Barış Köksal