Tekirdağ'da dilencilerin üzerinden çıkan çalışma programı şaşırttı. Dilencilerin, kalabalık ortamları planlayarak çalıştıkları ortaya çıktı.

DİLENCİLERİN ÇOĞU SURİYELİ

Süleymanpaşa ilçesine dilenmek için Adana'dan geldikleri öğrenilen ve çoğunluğu Suriye uyruklu olan dilenci şebekesini takibe alan Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta ekipleri, şehrin çeşitli yerlerine bırakılan dilencileri tek tek toplayarak Süleymanpaşa Sahil Zabıta Merkezine götürdü. Yapılan üst aramasında yaklaşık 200 TL çıkan dilenciler parayı dilenerek kazandıklarını itiraf etti.

PLAN YAPARAK DİLENMİŞLER

Üstlerinde küçük bir not defteri de bulunan dilencilerin, hangi gün neresinin kalabalık olacağı, hangi gün hangi dilencinin nerede olacağı ve hangi ilçede hangi gün pazar kurulduğuna kadar detaylı bilgileri not alıp planlama yaptıkları tespit edildi.


PARAYA EL KONULDU

Süleymanpaşa Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından sorumluluk alanı gözetmeksizin takip edilip yakalanan dilenci şebekesi üyeleri hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanunun 33. Maddesi gereğince işlem yapılırken dilenerek kazanılan paraya kamuya aktarılmak üzere el konuldu.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal