Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni anayasa ve mevcut parlamenter sistemin ülkenin sorunlarını çözmeye yeterli olmadığını ve başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğine ilişkin görüşlerini kamuoyu ile paylaşacak.

ERDOĞAN'A STK'LARDAN DAVET GELİYOR

Erdoğan, TBMM Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun kurulması ile başlayan sürece destek verecek. Çok sayıda STK, yeni anayasa ve başkanlık sisteminin halka anlatılması için harekete geçti. Bu kapsamda ülkenin dört bir yanında toplantı hazırlıkları başladı. Yapılacak toplantılara katılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da çok sayıda davetler geliyor.

7 BÖLGEDE TOPLANTILARA KATILACAK

Erdoğan öncelikli olarak belirlenmiş büyükşehirlere, ardından 7 bölgede STK'lar tarafından düzenlenen toplantılara katılacak. Erdoğan, Anayasa Platformu'nun organizasyonunda konferanslarda ya da kapalı salon toplantılarında konuşacak.

BİRÇOK İLDE MİTİNGLER YAPMASI BEKLENİYOR

Zaman kalması halinde Erdoğan'ın illere de gitmesi, hatta mitingler yapması da planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, buralarda yapacağı konuşmalarda Türkiye'nin acil bir yeni anayasaya ihtiyacı olduğunu ve başkanlık sisteminin gerekli olduğunu anlatacak.

Kaynak: haberler
Editör: Barış Köksal