İçişleri Bakanı Efkan Ala, Cizre'de PKK'ya yönelik yürütülen operasyonların sona erdiğini açıkladı. Sokağa çıkma yasağı ise bir müddet daha devam edecek.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, kanlı çatışmaların yaşandığı Cizre'de operasyonların bittiğini duyurdu. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ala, "Cire'de operasyonlar bugün öğle saati itibari ile sona erdi. Sokağa çıkma yasağı bir süre daha devam edecek." dedi.

"ARAMA TARAMA FAALİYETLERİNE DEVAM"

Gazetecilere konuşan Efkan Ala, operasyonların bittiğini şu sözlerle duyurdu:

"Bugün operasyonlar biraz önce bitti, Cizre'de operasyonlar sona erdi çok başarılı bir biçimde. Ama bundan sonra yine arama tarama faaliyetleri devam edecek. Sokağa çıkma yasakları bir müddet daha Silopi'de olduğu gibi devam ettirilecek. Çünkü tuzaklamalar var, bilinmeyen bazı bölgelerde insanlarımıza zarar verebilecek mayınlamalar olabilir. Yine çukurların kapatılması, bariyerlerin kaldırılması biraz zaman alabilir. Ancak bugün öğle itibarıyla tamamen alandan bu meseleler bertaraf edilmiş yani teröristler ve alana hakimiyet kurulmuştur.

"SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DEVAM EDİYOR"

Dediğim gibi arama, tarama faaliyetlerinin devam edebilmesi için ve vatandaşlarımızın Cizre'ye girdiklerinde zarar gelmemesini sağlayıcı tedbirlerin tam olarak alınması için biraz daha sokağa çıkma yasağı devam edecek. Operasyonel faaliyetler bugün öğle itibarıyla sona erdi."

575 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Cizre'de PKK'lı teröristlere yönelik 14 Aralık'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sona erdi. İlçede 575 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda çoğu el yapımı patlayıcı tuzaklı 678 barikat kaldırıldı, teröristlerin açtığı 242 çukur kapatıldı.

PKK'NIN CİZRE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Operasyonun son günlerinde AA'nın geçtiği bilgiye göre önceki günlerde etkisiz hale getirilen teröristler arasında PKK'nın dağ kadrosunda yer alan ve terör eylemlerini organize etmek için ilçeye gönderilen örgütün sözde Cizre sorumlusu, "Mamo" kod adlı Mustafa D'nin (43) de bulunduğu iddia edilmişti.


kaynak:haberler
Editör: Barış Köksal