Aşılan internet paketi yüzünden kabaran faturaların sonunu Windows Phone getiriyor. Telefonun içindeki veri aktarım kontrolü özelliği ile fatura şişmeyecek.

Kimi zaman kullandığımız uygulamaların kendileri ya da bu uygulamaların bizden habersiz gelen güncellemeleri, internet paketimizin tükenmesine ve faturamızın normal paketimizin ücretinin üzerinde bir meblağ ile gelmesine sebep oluyor.

Kontrolsüz şekilde kaybettiğimiz verilerimizin hesabını tutmak ve internet kullanımımızı paketimiz dahilinde kısıtlayabilmek için ise Windows Phone bize Akıllı Veri isimli bir uygulama ile destek oluyor ve fatura tutarımızın kabarmasına engel oluyor.

Veri aktarımınızı kontrol altında tutmak için Akıllı Veri (Data Sense) özelliğini aktif hale getirmeniz ve gerekli ayarlarını yapmanız gerekiyor.

NASIL YAPILIYOR?

Uygulama listenizden Akıllı Veri (Data Sense) seçeneğine dokunun ve uygulamanın Ayarlar seçeneğine girerek Arka Plan Verilerini Kısıtla fonksiyonunu aktif hale getirin.

Ardından internet paketinizin bitmesine yakın daha az internet kullanımı sağlamak için "Sınıra Yaklaştığımda" seçeneğini işaretleyin. Arka planda harcanan verileri her zaman kısıtlamak için de aynı menüde "Her Zaman" seçeneğine dokunabilir ya da yine aynı menüde "Dolaşımda Olduğumda" seçeneğini işaretleyebilirsiniz.

FATURAYI İNDİRMENİN YOLLARI

Bunun yanı sıra internette gezerken açtığınız web sayfalarının da daha az veri harcaması için çeşitli ayarlar yapabildiğiniz Data Sense ile Standart, Yüksek ya da Otomatik tasarruf modlarını seçerek resim ve reklam gibi ekstra veri harcayan unsurların sıkıştırılarak görüntülenmesini ya da hiç görüntülenmemesini sağlayabilirsiniz.

Windows Phone'un internet paketiniz ile tasarruf yapmanızı sağlayan uygulaması Data Sense (Akıllı Veri) uygulaması hakkında daha fazla bilgi edinmek için Fobito'daki ayrıntılı yazıyı okuyabilirsiniz.

Kaynak: Haberler

 

Editör: Barış Köksal