İzmir'in Urla İlçesi'nde, çaydanlıktaki kaynar suyun sırtına dökülmesiyle haşlanan 8 yaşındaki Ege Durdu, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Evde oyun oynadığı sırada ocakta kaynayan çaydanlığa çarpan ilkokul öğrencisi Ege Durdu'nun sırtına kaynar su döküldü. Sırtında ağır yanıklar oluşan Durdu, anne ve babası tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan ve hayati tehlikesi bulunan Ege, sevk edildiği Ege Üniversitesi Hastanesi yanık ünitesinde sürdürdüğü yaşam mücadelesini kaybetti. Ege'nin cenazesi, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

HASTANE HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Ege Durdu'nun ölüm haberini alan yakınları ise büyük üzüntü yaşadı. Ege Durdu'nun amcası Selahattin Durdu, yeğenini ölümünde Ege Üniversitesi Hastanesi'nin ihmali olduğu iddia ederek sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

"YOĞUN BAKIM PİSLİK VE MİKROP İÇİNDE"

Durdu, "Yoğun bakım ünitesi pislik ve mikrop içinde, klima yok, vantilatörle soğutuluyor. Yeğenimle ilgilenilmedi, sağlıksız şartlarda virüs kaptı. Bu ölümde ihmal var. Sağlık Bakanlığına da şikayette bulunduk. Sorumlular cezalandırılmalı" dedi. Hastane yetkililerinin ise kendilerine "Yanık ileri derecedeydi" diyerek suçlamaları reddettiklerini söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Kaynak: haberler

 

 

Editör: Barış Köksal