Bitlis ve Kars'ta çatıdan üzerlerine kar kütlesi ve buz sarkıtı düşen biri çocuk iki kişi hayatını kaybetti. Bitlis'in Tatvan ilçesinde 6 katlı binanın çatısında biriken kar kütleleri, demir ızgaralarla park halindeki otomobil ile yoldan geçen 60 yaşındaki Asım Acar'ın üzerine düştü. 

VATANDAŞLAR ÇIKARDI 

Kar kütlelerinin altından vatandaşların yardımıyla kurtarılan Acar, kaldırıldığı Tatvan Devlet Hastanesi'nde müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yol kenarına park edilen otomobil ise kullanılamaz hale geldi. Kars'ın Sarıkamış ilçesinde başına buz sarkıtı düşen 4 yaşındaki Tuanna Kaya, hayatını kaybetti. 

HASTANEYE KALDIRILDI AMA... 

Şehit Binbaşı Bedir Karabıyık Caddesi'ndeki evlerinin önünde arkadaşlarıyla oynayan Defne Tuanna'nın başına saçaktaki buz sarkıtı düştü. Ağır yaralanan çocuk, çevredekilerin yardımıyla Sarıkamış Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kaya, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Ardahan'ın Göle ilçesindeki futbol sahasının tribün çatısı da biriken kar nedeniyle çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Bursa İl Jandarma Komutanlığı tarafından Uludağ'da, 30 Ocak'ta kar ve yoğun sis nedeniyle kaybolan iki vatandaş ile 1 Şubat'ta aniden bastıran sis nedeniyle kaybolan bir çocuk bulundu. Ayrıca kar motorunun devrilmesiyle ayağı kırılan bir vatandaş da kurtarıldı. 

JANDARMA KURTARDI 
Erzurum İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2 Şubat 2016'da Palandöken Kayak Merkezi Karagöz Deresi'nde çığ altında kalan bir vatandaş kurtarıldı. 

Kaynak: Sabah
Editör: Barış Köksal