Bursa'daki Canlı Bomba Saldırısında 'Sultan' Detayı

Bursa'nın tarihi ve turistik mekanlarından Ulu Cami yakınlarında dün akşam yaşanan canlı bomba saldırısına ilişkin son dakika gelişmeleri var. Canlı bombanın olay yerinde ayağının takılıp yere düştüğü ve elindeki siyah bir çantayı kalabalığın arasına atmaya çalıştığı da iddialar arasında. Kadın teröristin Şanlıurfa'dan otobüsle kente geldiği, patlayıcıyı Bursa'ya yakın bir yerde aldığı ortaya çıktı. Canlı bomba olay yerine de taksiyle gitmiş. Otobüs biletinin 'Sultan' adlı bir kadın üzerine alındığı iddia ediliyor. Saldırıyla ilgili 15 kişi gözaltında. Örgütün tespiti için IŞİD ve PKK bağlantıları araştırılıyor.

POLİS, GÜÇLÜ BULGULARA ULAŞTI

Bursa'da kendini patlatan ve 23 kişinin yaralanmasına neden olan kadın canlı bombanın kimliğini netleştirmeye çalışan polis, güçlü bulgulara ulaştı.

ŞANLIURFA'DAN OTOBÜSLE BURSA'YA

Saldırıda parçalanarak ölen kadın teröristin, geçtiğimiz 23 Nisan Cumartesi günü Şanlıurfa'dan otobüsle Bursa'ya geldiği belirlendi.

BİLETTE 'SULTAN' İSMİ

Bombacının aldığı bilete ulaşan polisin biletin 'Sultan' isminde bir kadın adına alındığını tespit etti.

Polis, şimdi bilet üzerinde bulunan ismin sahte olup olmadığını araştırıyor.

İÇİŞLERİ BAKANI ALA: ÖRGÜTLE İLGİLİ KUVVETLİ EMARELER VAR

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Bursa'daki terör saldırısı ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 15 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Bakan Ala, Bursa'daki canlı bomba saldırısı ile ilgili yaptığı açıklamada, örgütle ilgili kuvvetli emareler olduğunu vurgulayarak, "Şu ana kadar 15 kişi gözaltına alındı. Hangi örgüt olduğu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haberler

 
Editör: Barış Köksal