Kayseri'de 5 haftalık hamile Ebru Ç., eşi tarafından balkondan atıldı. Olay sonucu bebeğini düşüren ve beline 6 platin takılan kadın hastanede tedavi görüyor.

Kayseri'de, eşi tarafından evinin balkonundan atılan hamile kadın, beli ile kol ve bacaklarında oluşan kırıklar nedeniyle hastanede tedavi görüyor. Olayda bebeğini de kaybeden genç kadın, eşinin en ağır şekilde cezalandırılmasını ve bir yaşındaki kızının kendisine verilmesini istiyor.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 5 gün boyunca yoğun bakımda tutulan 19 yaşındaki Ebru Ç., bebeğinin ölümünden sorumlu tuttuğu eşinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor. Ebru Ç, 3 yıl önce Ferhat Ç. ile birbirlerini sevdiklerini ve daha 16 yaşındayken kaçarak evlendiğini söyledi. Fakat mutlu günlerin çok sürmediğini neredeyse her gün eşinden şiddet gördüğünü anlatan Ebru Ç., bir yaşındaki kızı için yaşadığı sıkıntılara katlandığını anlattı.

"AL EŞİNİ KALDIR BALKONDAN AT"

Son dönemlerde eşinin, kayınvalidesinin etkisinde kalarak kendisine daha çok şiddet uygulamaya başladığını öne süren Ebru Ç. yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Sabah kahvaltı hazırlıyordum. Kayınvalidem ekmek almaya gitmişti. Gelince 'niye yatak toplanmadı?' diye sordu. Çocuğun altını değiştirdiğimi söyledim. Kayınvalidem bağırıp çağırdı. Bu arada eşim kalktı, beni dövmeye başladı. Eşimle annesi bir süre konuştu. Sonra kayınvalidem banyodan soba demirini alıp kafama vurdu. Kayınvalidem 'al eşini kaldır balkondan at' dedi. Ben de balkona yardım istemek için çıktım. Çıkmadan önce de ailemi aradım. 'Gelin, beni kurtarın, öldürecekler' dedim. Ailem ben arayınca karakola gitmiş. Eşim beni kaldırdı, 2. kattaki evimizin balkonundan aşağı attı. Daha sonra beni kucağına alıp yukarı çıkardı. Burada tekrar kucağına alıp salonda da bir kere daha yere attı."

"ÇOCUĞUNU DA SENİ DE ÖLDÜRECEĞİM"

Eşinin "Çocuğunu da seni de öldüreceğim, ölünü de kimse bulamayacak" dediğini anlatan Ebru Ç., komşularının ihbarı üzerine polis ve 112 Acil Servis ekiplerinin geldiğini söyledi.

BEBEĞİ DÜŞTÜ VE BELİNE 6 PLATİN TAKILDI

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yoğun bakıma kaldırıldığını anlatan Ebru Ç., "5 haftalık hamileydim, bebeğim de düştü. Belime 6 platin takıldı. Kolumda platin var. Kollarım, ayaklarım kırık. Eşimden de annesinden de şikayetçiyim. Bir yaşındaki kızımın bana verilmesini istiyorum. Karnımdaki bebeği öldürdüğü için de ayrıca şikayetçiyim" diye konuştu. Yaklaşık 5-6 metre yükseklikten aşağıya atıldığını belirten Ebru Ç., çocuğu olduğu için yuvasının yıkılmasını istemediğini ve eşinden daha önce şikayetçi olmadığını ancak tüm komşularının olaylardan haberdar olduğunu dile getirdi. Gözaltına alınan Ferhat Ç.'nin Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

Kaynak: haberler

Editör: Barış Köksal