Hemen hemen her otomobilde var olan cam filmi yasağı geçtiğimiz aylarda ses getirmiştir. Güvenlik önlemleri neticesinde alınan cam filmi yasağı kararının detayları netleşti. Cam filmi yasağı ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısından yeni açıklamalar geldi.Gelen bilgiler neticesinde cezaların halen devam ettiği ve vatandaşların yasaklara uyması gerektiğinin altı çizildi.

Cam filmi ile ilgili soru işaretleri hâlâ daha devam ediyor. Kafalardaki soru işaretlerini gidermek adına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı BEKİR BOZDAĞ açıklamalarda bulundu. Süleyman Soylu, cam filmi konusunda biri İçişleri Bakanlığı’nı diğeri Sanayi Bakanlığı’nı ilgilendiren iki ayrı yönetmelik bulunduğunu ve bu yönetmeliklerin birbirine uyumlu hale getirilmesi için çalışmaların devam ettiğini açıkladı. Soylu, yeni yönetmelik çıkana kadar Cumhurbaşkanın talimatı üzerine ceza kesilmesinin durdurulduğunu belirtti. 

Yüzde 70 sınırının altı çizildi

Belirlenecek standartlarla ilgili olarak Soylu, “Karayolları trafik kanunundaki maddeyi kaldıracağız. Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığıyla da eşgüdüm içinde bir standardizasyon getirilecek. AB regülasyonları var bu konuda. Bir standardın sağlanması. İki, denetimlerin nasıl sağlanacağı… AB diyor ki ön ve yan camlarda yüzde 70 güneş ışığının geçişini sağlayacak şekilde yapmalısınız. Buna ait bir serbestiyet sağlanacak ama belli standartlara göre olacak. Bunu 2 yerde denetleyeceğiz; bir trafikte, ikincisi muayene istasyonlarında denetimi yapılacak.” dedi.   Cezalara Af YokBaşbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, kesilen cam filmi yasakları ile ilgili olarak “Cezalarla ilgili bir af söz konusu değil" dedi.

Editör: Barış Köksal