Van'ın Çaldıran İlçesi'nde teröristlerin zırhlı askeri araca yönelik düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan 1'i binbaşı 5 askerin evlerine ateş düştü.


ŞEHİT BİNBAŞININ HABERİ MUĞLA'YI YAKTI

Van'ın Çaldıran İlçesi'nde teröristlerin zırhlı askeri araca yönelik düzenlediği bombalı saldırıda şehit olan Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur'un Muğla'daki baba ocağına ateş düştü. Çaldıran İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kıvanç Cesur'un şehit olduğu haberini emekli öğretmen olan babası Remzi ile annesi Zehra Cesur, Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde aldı. Cesur çifti, acı haberi alır almaz merkez ilçe Menteşe'deki evlerine döndü. Yakınları, şehidin baba evi ile Muğla İl Sağlık Müdürlüğü'nde yönetici olarak görev yapan ağabeyi Dr. Ali Volkan Cesur'un evine akın etti. Türk bayraklarının asıldığı baba evinin önünde, sağlık ekiplerinin hazır bekletildiği belirtildi.

EŞİ HEMŞİRE, 1 ÇOCUK BABASI

Hemşire Seda Cesur ile evli 1 çocuk babası Kıvanç Cesur'un yarın ikindi namazına müteakip toprağa verileceği belirtildi. Şehit binbaşı Cesur'dan geriye hemşire eşi Seda ve oğlu Demir Alp ile birlikte çektirdiği hatıra fotoğrafları kaldı.



NEVŞEHİR'E ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Van'da şehit düşen Uzman Çavuş Emre Türkmen'in acı haberi, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde oturan ailesine verildi.

ANNESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Şehit Uzman Çavuş Emre Türkmen'in Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesi Çayırbağ Küme evlerinde oturan ailesine acı haber, Hacıbektaş İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Boyacıoğlu tarafından verildi. Acı haberin ardından anne Zehra Türkmen sinir krizi geçirdi. Sinir krizi geçiren anneye sağlık görevlileri müdahale etti.



YENİ NİŞANLANMIŞTI

Van'da şehit düşen 6 aylık Uzman Çavuş Emre Türkmen'in geçtiğimiz hafta izne geldiği ve bu sırada nikahlandığı, 24 Temmuz tarihinde de düğün yapacağı öğrenildi.

BİTLİS'E ŞEHİT HABERİ DÜŞTÜ

Van'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül'ün (43) Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan ailesine acı haber, Ahlat Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Zafer Bayram ve İlçe Emniyet Müdür Vekili Erdem Yaban tarafından verildi.



EMEKLİLİĞİNE AZ BİR SÜRE KALMIŞTI

Tayini kısa bir süre önce İzmir'e çıkan şehit Jandarma Uzman Çavuş Murat Sarıgül'ün emekliliğine az bir zaman kaldığı öğrenildi. Geçici görevle Van Çaldıran'da bulunan şehit Sarıgül'ün evli ve iki çocuk babası olduğu öğrenildi.
Şehit Sarıgül'ün naaşı, yarın Van'da düzenlenecek törenin ardından memleketi Ahlat'ta toprağa verilecek.

SAMSUN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Van'da şehit olan 6 askerden Samsun'un Ayvacık Haberleri'>Samsun'un Ayvacık ilçesi doğumlu Uzman Çavuş Ferdullah Kaygusuz'un acı haberi babaevine ateş düşürdü. Haberi, Samsun Ayvacık İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Eren Yüksel, Çarşamba İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ramazan Ünal, Ayvacık Belediye Başkanı Mustafa Belur ailesine verdi.



AİLESİ SİNİR KRİZLERİ GEÇİRDİ

Acı haberi öğrenen aile sinir krizleri geçirirken, sağlık görevlileri aileye müdahalede bulundu. Van'da şehit düşen Ferdullah Kaygusuz'un babaevi Türk bayrakları ile donatıldı.



EŞİNİ AİLESİNİN YANINDA BIRAKTI

Şehit Kaykusuz'un altı ay önce Mafiye Kaykusuz ile dünya evine girdiği ve düğün sonrası ilk görev yeri olan Van'a gittiği öğrenildi. Şehidin, eşi Mafiye Kaykusuz'u Van'a götürmeyerek ailesinin yanında bıraktığı belirtildi.

ANNESİ ŞEHİT DÜŞTÜĞÜ GÜN KONUŞMUŞ

Terice Mahallesi'ndeki baba evinde taziyeleri kabul eden şehit babası Avni Kaygusuz (58), "En son önceki gün konuştuk. Orada bir ev tuttuğunu söyledi. Eşya alacağım, bir sıkıntım yok, dedi. Haziranın 28'inde geleceğini söyledi" dedi.

Şehit annesi Hatun Kaygusuz (57) da feryatlarıyla yürekleri dağlarken şehit olan oğlu ile en son şehit düştüğü gün konuştuğunu söyleyerek, "En son bugün öğlen arası konuştuk. Keşke az daha konuşsaydım. Bana telefonda konuşurken 'işlerim var' dedi. Çok işi varmış kurtların içine düştü yavrum. O hep bize 'peşimden ağlamayın' derdi" diyerek ağıtlarda bulundu. Şehit annesi Hatun Kaygusuz'un "Benim oğlum kuzuydu. Gitti kurtların içinde kaldı. Çok şehit verdik, çok yandık, bittik yavrum" ağıtları yürekleri dağladı.

"EŞİM GELECEKTİ"

Şehit'in 6 aylık eşi Mafiye Kaygusuz(23) da "Şehit olduğu gün öğle saatlerinde telefonla görüştük ve 28 Haziran tarihinde gelecekti. Eşimle birlikte görev yeri olan Van'a gidip oraya yerleşecektik" şeklinde konuştu.

ŞEHİT ATEŞİ GAZİANTEP'E DÜŞTÜ

Van'da şehit olan Jandarma Astsubay İbrahim Tıraş'ın Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki baba ocağına ateş düştü.

Nurdağı İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Vahit Sağdıç, Emniyet Müdürü Hacı Mustafa Arslan ve askeri yetkililer, Yavuz Selim Mahallesi'nde oturan şehit astsubayın babası Abdulmutallip ile annesi Elif Tıraş'ın evine giderek acı haberi verdi.



İKİ AĞABEYİ DE UZMAN ÇAVUŞ

4 çocuklu ailenin en küçük çocuğu olan 25 yaşındaki şehit Astsubay İbrahim Tıraş'ın diğer iki ağabeyinin de uzman çavuş olarak orduda görev yaptığı öğrenildi. Fenalık geçiren şehit astsubayın yakınları askeri yetkililer tarafından teselli edilirken, eve Türk bayrakları asıldı.

EŞİ 5 AYLIK HAMİLE

Şehit astsubayın geçtiğimiz yıl evlendiği eşi İpek Tıraş'ın ise 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Şehit astsubayın 1 hafta önce tayininin Kahramanmaraş'a çıktığı ancak görev sonunu beklediği öğrenildi.



Şehit Astsubay İbrahim Tıraş'ın yarın Van'da yapılacak askeri törenin ardından Gaziantep'in Nurdağı ilçesine getirilerek, burada toprağa verileceği bildirildi.

kaynak:haberler



 
Editör: Barış Köksal