Romanya'da Daniel Decu adında 24 yaşındaki genç bir adamın cenaze töreni gencin yaşadığı küçük kasabadaki neredeyse bütün kadınlarda paniğe yol açtı.

Romanya'nın küçük bir kasabası olan Segercea'da akıl almaz bir olay yaşandı. 

Kasabanın Romeo'su olarak bilinen ve 24 yaşında hayatını kaybeden Daniel Decu'nun cenazesinde, ölümünün AIDS'e bağlı gerçekleştiğinin açıklanması cenazeye katılan onlarca kadında paniğe sebep oldu. Decu'nun hayattayken çapkın biri olduğu ve çok sayıda kadınla birlikte olduğu belirtildi. 

İddiaya göre, genç adam hastalığının hayattayken de farkındaydı ama bu durum onu özel yaşamındaki hareketten alıkoymadı. Kasabadaki yerel bir doktor ve Decu'nun aile hekimi Cornel Stanciu, genç adamın kendi kızıyla da birlikte olmasının ardından durumu açıklamak istedi ancak o da Daniel Decu'nun annesinin tehditleriyle karşılaştı. 

Hastalığı açıklarsa dava edilmekle tehdit edilen doktor susmak zorunda kaldı. Savcı, olaylı cenazenin ardından 40 kadının HIV testi için hastaneye başvurduğunu açıkladı. Decu hayattayken hastalığını öğrenip test yaptıran kadınların şimdiye kadar 2'sinin de HIV testi sonuçları pozitif çıkmış. Romanya yasalarında adı doğrudan geçen tek hastalık AIDS. 

Yasalara göre, AIDS olduğunu bilerek başkalarıyla ilişkiye giren ve bu hastalığı bulaştıranlara hapis cezası veriliyor. Daniel Decu artık hayatta olmadığı için kendisine bu konuda bir işlem yapılamayacak. Ancak genç adamın ailesi ve özellikle annesi hakkında soruşturma başlatıldı. Kasabadaki onlarca kadının ise endişeli HIV testi sonucu bekleyişi sürüyor.
Editör: Barış Köksal