Bursa İnegöl İlçesi'nde tavuk çiftliği bulunan Kadir Kılıç, ameraucana cinsi tavuklardan elde ettiği mavi tondaki yumurtaların tanesini 10 liradan satıyor. Bu yumurtaların astım ve kolesterole iyi geldiğini iddia eden Kılıç, "Amerika'da 1970 yıl yıllarda yetiştiren bu tavuk kuyruksuz. Soğuğa dayanıklı bir ırk. Diğerlerinden farkları yumurtalarının mavi tonda olması ve bu yumurtaların astım ve kolestrole iyi gelmesi." dedi.

YUMURTALAR MAVİ RENKTE

İnegöl'de Şiphali Mahallesi'nde tavuk çiftliği bulunan Kadir Kılıç, çiftliğinde bulunan 60 ameraucana cinsi tavuktan elde ettiği yumurtaların altın değerinde olduğunu söyledi. Bu tavukların kuyruksuz olduğunu belirten Kılıç, "Bu ırk, 1970'li yıllarda Amerikalılar tarafından geliştirilmiş. Soğuğa dayanıklı bir ırk." dedi. Bu tavukları diğer tavuk cinslerinden ayıran en önemli özelliğinin ise açık mavi renkte yaptığı yumurtaları olduğunu belirten Kılıç, bu cins tavukların sakin ve uysal olduğunu kaydetti.

5 BİN ADET BULUNUYOR

Türkiye'de şu anda 5 bin Ameraucana cinsi tavuk bulunduğunu belirten Kadir Kılıç, kendi çiftliklerinde 60 olan bu sayıyı önümüzdeki yıl artırmayı ve yumurta taleplerine daha çok cevap vermeyi planladıklarını söyledi.

Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal