Gaziantep'te bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları Serdal Şakir ve Yusuf Erin için tören düzenlendi. Tören öncesi şehit polislerin yakınları ve silah arkadaşları tabut başına gelerek gözyaşı döktü.

ŞEHİDİN BABASI: BEN DE ARKANDAN GELECEĞİM

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunuldu, ardından şehitlerin öz geçmişleri okundu. Tören öncesi şehit polislerin yakınları tabut başına gelerek gözyaşı döktü. Şehit Erin'in babası Hüseyin Erin, oğlunun naaşı başında dua ederek, "Ya Rabbi sana şükürler olsun, oğlum sana bütün haklarımı helal ediyorum, ben de arkandan geleceğim." diye konuştu.

Şehidin eşi Rabia ile oğlu Hüseyin Cevher Erin, bir süre naaşın başında bekledi. Annesinin elini bırakmayan şehidin oğlu babasının tabutuna sarıldı.



VALİ: KALLEŞ BOMBA NE ADINA, HANGİ İNANÇ ADINA PATLATILDI

Evli ve 2 çocuk babası şehit polis memuru Serdal Şakir'in oğlu 13 yaşındaki Baran Şakir de babasının tabutu önünde gözyaşı döktü. Vali Ali Yerlikaya, törendeki konuşmasında, 2 kahraman polisi, gazi kentin kahraman şehitlerinin yanına uğurladıklarını söyledi.

Hain saldırıyı gerçekleştirenlere de seslenen Yerlikaya, "Allah'ın size verdiği o aklı, fikri bir dakikalığına kullanın, bir düşünün hangi yoldasınız." dedi. "Dün sabah kalleş bomba patlatıldı. Ne adına, hangi inanç adına patlatıldı" diye soran Vali Yerlikaya, İslam inancında savaşın bile bir hukuku ve edebi olduğunu ve bunu da Hazreti Peygamberin öğrettiğini vurguladı.



"BİZİM ALNIMIZ AK, YÜREĞİMİZ PAK, DİMDİK AYAKTAYIZ"

Ali Yerlikaya, şöyle konuştu:

"Şehrimizi korurken hem imanımızdan, hem inancımızdan hem de hukuk devletinden, bu milletin bize göstermiş olduğu anayasa ve hukuk kurallarına uygun, insan haklarına uygun çalışıyoruz. Biz şehidiz, siz şehit değilsiniz. Siz şehit olmadınız. Toprağın altındaki gazi şehirdeki bütün şehitler 180 derece kucağını açarak Yusufumuzu, Serdalımızı kucaklıyorlar. Biz doğru yoldayız. Biz iyilerle beraberiz. Yanlış yolda olanlara da 'Hangi yoldasınız, tanımadığınız, bilmediğiniz, güya aynı inançta olduğunuzu söylediğiniz bir insana, hem kendi dünyanı hem öbür dünyanı nasıl berbat edebilirsin. Bizim alnımız ak, bizim yüreğimiz pak, dimdik ayaktayız. Bugün ağlamıyoruz, Rabbimin verdiği sabırla dimdik ayakta duruyoruz."

İl Müftüsü Ahmet Çelik'in ettiği duanın ardından şehit Yusuf Erin'in cenazesi memleketi Hatay'a gönderildi, şehit Serdal Şakir'ın naaşı ise Gaziantep Asri Mezarlığı'na götürüldü.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti milletvekilleri Nejat Koçer, Abdulkadir Yüksel ve Canan Candemir Çelik, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren ve diğer ilgililer katıldı.



Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal