Güvenlik tedbirlerine rağmen sanal ortamdan milyonlarca doları bulan hırsızlık gerçekleştiren dolandırıcılar, yeni yöntemlerle kandırmayı sürdürüyor.

 Sahte avukat, 'faturanız ödendi', sahte iş ilanları, 'ödül kazandınız', şüpheli e-posta, facebook arkadaşlıkları gibi yöntemlere son günlerde 'Yakında internet bankacılığınız sona erecek' dolandırıcılığı da eklendi.

Bu mesajla kullanıcıların bilgilerini ele geçirmeyi hedefleyen dolandırıcılar, bilgileri kullanarak vatandaşların hesaplarını ve diğer varlıklarını ele geçirmeyi hedefliyor.

YENİ YÖNTEMLERLE KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Güvenlik tedbirlerine rağmen sanal ortamdan milyonlarca doları bulan hırsızlık gerçekleştiren dolandırıcılar, yeni yöntemlerle kandırmayı sürdürüyor. Hırsızlık mesajlarında, ülkede faaliyet gösteren bankaların isimlerinin tahrif edilmiş olması da dikkat çekiyor.

HEDEF KİMLİK BİLGİLERİNİ ELE GEÇİRMEK

E-postalara gelen 'Yakında internet bankacılığınız sona ereceğini vurgulamak isterim" yazılı bir mesaj internet kullanıcılarını gafil avlamayı hedefliyor. İnternet bankacılığı olsun ya da olmasın, hemen bütün e-postalara gönderildiği tahmin edilen dolandırıcılık mesajında, "Online bankacılığınızı kullanmaya devam etmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanarak şahsi bilgilerinizi teyit ediniz. Online bankacılık hesabınızı güncellemek için buraya tıklayınız. Banka hesabınız otomatik olarak yenilenecektir, banka çalışanlarımız sizinle en kısa zamanda işleminizi sonlandırmanız için temasa geçecektir." cümlesi yer alıyor.

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal