Milli Eğitim Bakanlığı, FETÖ soruşturması kapsamında 11 bin 285 öğetmenin görevine son verdi. Görevden almalardan en çok etkilenen il ise öğretmenlerinin neredeyse yarısının açığa alındığı Tunceli oldu. Şehirde 418 öğretmen, 86 MEB personeli olmak üzere 504 kişi görevden uzaklaştırıldı. Görevden almalar öncesi Tunceli'de 946 öğretmen görev yapıyordu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapmakta olan 418 öğretmen, 86 memur ve diğer görevlerde istihdam edilen personeller olmak üzere toplamda 504 personel hakkında, Milli Eğitim Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırma kararı verilmiştir" denildi.

EĞİTİM- SEN'DEN TEPKİ

Eğitim-Sen Tunceli Şube Başkanı Süleyman Güler, il genelinde 90 okulda görev yapan toplam 930 öğretmenden 418'nin görevden uzaklaştırıldığını belirterek şöyle dedi:

"İlimiz genelinde 90 okulda görev yapan toplam 418 öğretmen arkadaşımız ve 86 memur arkadaşımız açığa alındığı bize söylendi. Kimse gerekçeleri, yada hangi amaçla açığa alındığını bilmiyor, sadece sayı veriliyor. İlimizde toplam görev yapan öğretmen sayısı 930, yarısına yakını görevden alınmış durumda. Yakın zamanda okullar açılacak, eğitim nasıl verilecek? Birileri çıkıp bunu açıklamalı. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası, darbecilerle mücadele adı altında bütün olarak, bütün muhaliflere dönük bir saldırı furyası başladı. Muhaliflerin susturulması girişimlerine karşı KESK ve Eğitim-Sen defalarca açıklamalarda ve uyarılarda bulundu. Tunceli'de öğretmenlerin yarısı açıkta, milli eğitimde çalışan memurların büyük bölümü açıkta. Dersim'de durum başka bir şeyi işaret ediyor. Herkesin bildiği gibi son 4 yılda Dersim TEOG sınavlarında Türkiye birincisi oldu. Yine ayrıca LYS sınavında Türkiye 6'ıncısı oldu. Biz bu saldırıları, bu açığa alma durumunu, ilin eğitim başarısına yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bu çocuklarımızın geleceğine dönük bir saldırıdır, başarılı öğretmenlere yapılan bir saldırıdır. Hiçbirimiz ve Dersimli'ler bu durumu asla kabul etmeyecektir."

Kaynak: Haberler
 
Editör: Barış Köksal