Şanlıurfa'da aralarında HDP'lilerin de bulunduğu 78'liler Derneği üyesi 30 kişilik grup, polisin çevrede zırhlı araçlarla önlem aldığı alanda "Savaşa hayır" dedi.

Şanlıurfa'da bir araya gelen 78'liler Derneği üyeleri 'Savaşa hayır' diyerek, silahların susmasını ve yaşananların son bulmasını istedi.

POLİS ZIRHLI ARAÇLARLA ÖNLEM ALDI

Aralarında HDP'lilerin de bulunduğu 78'liler Derneği üyesi 30 kişilik grup, öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. Polisin çevrede zırhlı araçlarla önlem aldığı alanda toplanan ve ellerinde savaşı protesto eden dövizler taşıyan kalabalık adına konuşan 78'liler Dernek Başkanı Abdurahman Pişkin, Türkiye'nin 30 yıldır savaş ve çatışma halinde olduğunu söyledi.

"30 YIL İÇİNDE 50 BİN İNSAN ÖLDÜ"

Yaşanan kaos ortamının son bulması için silahların hemen susması gerektiğini belirten Pişkin, şöyle konuştu: "Son 30 yıl içerisinde bu topraklarda gerçekleştirilen kirli savaşta 50 bin insan öldü en az bir o kadar da yaralandı. Milyonlarca insan topraklarından göçe zorlandı. Derhal silahlar susmalı ve mutlak çatışmasızlık haline dönülmelidir. Kopan çözüm çabalarına geri dönmek için diyalog ortamı oluşturulmalı ve taraflar diyalog kurulmalıdır."

Kalabalık, basın açıklamasının ardından okudukları metini PTT aracılığıyla TBMM'deki partilerin gruplarına gönderdi.

ÖZEL HAREKATÇILAR ÖNLEM ALDI

Şanlıurfa'da 78'liler Derneği tarafından yapılan 'savaşa hayır' açıklamasında polisin aldığı yoğun önlem dikkat çekti. Açıklamaya 30 kişilik grup gelirken, alanın alanın çevresinde polisler zırhlı araçlarla önlem aldı. Resmi polislerin yanı sıra sivil polislerin de önlem aldığı bölgeye 'akrep' adı verilen zırhlı araçlarla gelen, aralarında kadınların da bulunduğu özel harekatçılar otomatik silahlarıyla dikkati çekti.

Polisin olağan üstü güvenlik önlemi alması, Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde 'savaşa hayır' açıklama yapan 78'liler Derneği üyelerinin tepkisine neden oldu. Kaynak: Haberler
Editör: Barış Köksal