Emeğe değer veren patron, eski işçilerine 9'ar bin lira dağıttı. "Böyle patron herkesin başına" dedirten jest, İzmir Torbalı'da yaşandı. İzmirli işadamı İbrahim Kardıçalı, 1997 yılında "Dekpax" adlı akıllı vida fabrikası açtı. İşleri büyütünce 2008 yılında İsviçreli işadamlarıyla ortaklık anlaşması yaptı. İşçileri tarafından çok sevilen işadamı, 2011 yılında ise fabrikasının tamamını İsviçreli firmaya devrederek emekliliğin keyfini yaşama kararı aldı. Ancak işçileriyle irtibatını hiçbir zaman kesmeyen İbrahim Kardıçalı, ihtiyacı olanlara da maddi destek sağladı.

549 BİN LİRALIK JEST

Son olarak eline fabrikanın devriyle ilgili olduğu tahmin edilen bir miktar para geçen işadamı, 1997 ile 2011 yılları arasında yanında çalışan toplam 61 işçisinin hesabına 9'ar bin lira yatırdı. Toplam 549 bin lirayı işçileriyle paylaşan işadamı, bu jestini işçilerden bile sakladı.

'YORUM YOK' DEDİ

Hesaplarında fazladan para olduğunu gören işçiler ise gözlerine inanamadı. İşçiler, hesapta bir yanlışlık olduğunu düşünerek araştırma yaptı. Her işçinin hesabına eşit miktarda aktarılan paranın eski patronları tarafından yatırıldığını öğrenen işçiler, büyük mutluluk yaşadı. Bir kuruş alacakları dahi olmamasına rağmen eski patronlarının kendilerine yaptığı jestten dolayı duygulanan bazı işçiler, sevinçten gözyaşlarına hakim olamadı. İbrahim Kardıçalı'nın fabrikayı devretmeden önce de işçilerinin maaşlarına zam yaptığı ayrıca satışın hemen ardından her işçisinin hesabına fazladan para yatırdığı ortaya çıktı. Yöredeki eğitim ve sağlık kurumlarının da ihtiyacını karşılayan İbrahim Kardıçalı'nın çok sayıda muhtaç insana da gizlice yardım ettiği anlaşıldı. Telefonla ulaştığımız Kardıçalı, "Bu durum benimle işçilerim arasındaki hukukumuzla ilgili. Yorum yapmam" ifadesini kullandı.

ÖLEN İŞÇİYİ DE UNUTMADI

İzmir'de adını yaptığı hayır işleriyle duyuran İbrahim Kardıçalı'nın, kendisine ulaşan işçilere, "Emeğe büyük saygı duyuyorum, herkes parasını gönül rahatlığıyla harcasın" dediği öğrenildi. Bu arada eski işçilerinden birinin öldüğünü öğrenen işadamının, onun parasını da eşinin hesabına yatırdığı belirlendi.

Kaynak: sabah

Editör: Barış Köksal