Her yıl 15 Haziran - 15 Temmuz günleri Ardahan'ın Damal İlçesi sınırları içinde bulunan Yukarıgündeş köyünün yakınlarında bulunan Karadağ'lara yansıyan Atatürk silüeti bu yıl da büyük ilgi görüyor.

ASKERLER NÖBET TUTUYOR

Fakir Yılmaz'ın haberine göre; Yerli ve yabancı turistlerin görmek için akın ettiği ve bol bol hatıra fotoğrafı çektirdiği bu doğa mucizesinin başında bir grup asker de nöbet tutuyor. Atatürk silüetinin belirdiği anda saygı duruşuna geçen askerleri gören vatandaşlar "İşte Atatürk'ün askerleri" diyerek olaydan duydukları memnuniyeti dile getiriyorlar.

BÜYÜK GÜN 9 TEMMUZ

Öte yandan Atatürk'ün siluetinin ortaya çıktığı doğa üstü görüntünün bölge turizmine katkı sağlaması için düzenlenen "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde" adlı şenlik bu yıl 9 Temmuz'da gerçekleştirilecek.

BELEDİYE BAŞKANINDAN ÇAĞRI

Konu hakkında bir açıklama yapan ve 9 Temmuz'da düzenleyecekleri "Atatürk'ün İzinde ve Gölgesinde Damal Şenlikleri"ne herkesi davet eden Damal Belediye Başkanı Ergin Önal, "Düzenleyeceğimiz şenlikte bu doğa üstü görüntünün görüntüyle Ardahan'ı, Damal'ı tüm dünyaya tanıtmayı arzuluyoruz. Şenliğe gelenler dünyanın 8. ve doğa üstü harikasını görmenin fırsatını yakalama imkanı sağlayacaklar" dedi.

SEYİR ALANI DA HAZIR

Önal bu yıl ki şenliklere katılacakların Atatürk'ün siluetini rahatça izlemeleri için yaptırdıkları seyir alanının tamamlandığını da sözlerine ekledi. (Kaynak: Fakir Yılmaz / Ardahan)
Editör: Barış Köksal