Başakşehir'de daha önce 5 çocuğunu karaciğer yetmezliğinden kaybeden babanın aynı hastalıktan 6. çocuğu da hayatını kaybetti. Hayattaki 4 çocuğundan 2'sinde de aynı hastalık bulunan baba, devletten veya hayırseverlerden yardım bekliyor. Acılı babanın kalan çocuklarının yaşaması için ise karaciğer nakli gerekiyor.

SÜREKLİ EVLAT ACISI YAŞIYOR

Güvercintepe Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Mehmet Kılıç, dün bir kez daha evlat acısı yaşadı. Baba Kılıç, 23 yaşındaki oğlu Erhan Kılıç'ı karaciğer yetmezliğinden kaybetti. Bu acı, baba Kılıç'ın yaşadığı ilk kayıp değil. Daha önce de 5 evladını aynı hastalıktan kaybeden Mehmet Kılıç, 1987, 1988, 1989, 1996 ve 2005 yıllarında çocuklarını toprağa verdi. Dün de 23 yaşındaki Erhan Kılıç hastanede hayatını kaybetmesinin ardından bugün toprağa verildi.

"İLAÇ FAYDA VERMİYOR, NAKİL GEREKLİ"

Acılı baba Kılıç, "Hastalık siroza çeviriyor sonra da vefat ediyorlar. 6 tanesini kaybettim. Şu an 2'si de aynı hastalıkta. İlaç kullanıyorlar ama fayda etmiyor. Nakil olması gerekiyor. Şu ana kadar hiçbirine nakil imkanı olmadı." dedi. Hastalık bulunan 2 çocuğuna nakil yapılmasını istediğini belirten Kılıç, "Maddi durumum kötü, yardım bekliyorum. Çalışanım yok, ben de yaşlandım. Benden başka da çalışan yok." ifadelerini kullandı.

"GÖZ GÖRE GÖRE ÖLÜYORLAR"

Kılıç'ın diğer eşinden olan oğlu Ali Kılıç da, "Durumları vahim. Göz göre göre ölüyorlar. Nakil olmaları gerekiyor. Bizim elimizden gelen bir şey yok. Devletten veya vatansever insanlardan yardım bekliyoruz. 6 kardeşim öldü, 2'si de aynı hastalıkta. Diğer ikisinde bir şey yok ama yaş ilerledikçe hastalık çıkıyor. Karaciğerleri eriyor bitiyor." diye konuştu.

Dün hayatını kaybeden Erhan Kılıç'ın cenazesi, Güvercintepe Hz. Ali Camii'nde öğle vakti kılınan namazın ardından Yayla Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Haberler.com

Editör: Barış Köksal