Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın "Kandil'le direkt görüşülmesini arzu ediyorum" sözüne PKK liderlerinden Cemil Bayık, "Biz her zaman açığız. Bu basın olabilir, heyetler olabilir, uluslararası kurumlar olabilir..." yanıtını verdi.

BEŞİR ATALAY'A CEVAP VERDİ

Vatan Gazetesi yazarı Ruşen Çakır, 20 Ağustos'ta Kandil'de PKK'lı Cemil Bayık ile görüştü. Ruşen Çakır'ın ' 'Beşir Atalay'ın yeni heyetin Kandil'e gelme teklifine kapınız açık'' şeklindeki sorusuna yanıt veren Bayık, şunları söyledi: "Biz her zaman açığız. Herkese açık davrandık. Bugüne kadar kimseyi reddetmedik. Bu basın olabilir, heyetler olabilir, uluslararası kurumlar olabilir. İlkesel olarak reddetmeyi doğru görmüyoruz."

"HDP, MARJİNAL YAKLAŞIMLARDAN KENDİSİNİ KURTARMALI"

Köşk seçimlerinde HDP'nin adayı Selahattin Demirtaş'ın aldığı oy oranı ile ilgili Bayık, ''Beklentimiz yüzde 10-13 arasıydı. Aldığı sonuç olumludur. HDP bunu örgütlenmeye dönüştürebilirse buradan güçlü bir muhalefet ortaya çıkar. HDP'nin aldığı oy oranı üzerinde oturmaması, bunu örgüt gücüne dönüştürmesi gerekiyor. Eğer bunu yaparsa burada diyelim Kürtleri, Alevileri, demokrat müslüman kesimleri, sol ve liberalleri kucaklarsa Türkiye'nin en büyük muhalefet gücü haline gelebilir. HDP bazı marjinal yaklaşımlardan kendisini kurtarmalı'' dedi.

BEŞİR ATALAY NE DEMİŞTİ?

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm süreci ile ilgili NTV'de katıldığı canlı yayında, "Devlet kendine düşeni büyük oranda yaptı. Bundan sonrası sınırları iyi çizilmiş bir yol haritası. Bir yandan partimizin olayları var ama bir yandan Türkiye'nin en büyük sorununu çözmek için uğraşıyoruz. Karşı taraf dediğimiz bizim MİT müsteşarlığımız daha çok İmralı ile görüşüyor ama görüşme heyetleri bundan sonra biraz genişleyecek. MİT dışından da devletin diğer kurumlarında da katılım olacak. HDP heyeti ile siyasi boyutta biz görüşüyoruz. Oluşacak yeni heyetimizin Kandil'le de direkt görüşmesini ben arzu ediyorum. Hem MİT hem kamu güvenliği müsteşarlığından oluşacak heyetimizin. Bu yasanın getirdiği hususlardan birisi açık bir politika." ifadelerini kullanmıştı.
Editör: Barış Köksal